Afbeelding
AberMedia

Gewonde en veel schade bij ongeval tussen Barneveld en De Valk

21 november 2023 om 19:52 Ongeval

BARNEVELD Een gewonde en veel schade was dinsdagmiddag het gevolg van een voorrangsfout op de kruising van de Valkseweg met de Puurveenseweg tussen Barneveld en De Valk.

Het ging mis toen een 25-jarige man uit Zevenaar rond 17.00 uur met zijn auto vanaf de Puurveenseweg de Valkseweg opdraaide en daarbij een bestelbus te laat zag, die vanuit de richting De Valk/Wekerom aan kwam rijden.

De bestuurder van de bestelbus, een 45-jarige Barnevelder, kon de witte auto niet meer ontwijken en klapte vol tegen de zijkant. Beide voertuigen schoten door en kwamen op de andere rijbaan terecht. Een 30-jarige automobiliste uit Lunteren die daar reed, kon de witte auto niet meer ontwijken, waarna een botsing volgde.

De politie kreeg in eerste instantie door dat alleen sprake was van materiële schade, maar bij aankomst bleek dat de bestuurder van de witte personenauto gewond was geraakt. De inwoner van Zevenaar is nagekeken door ambulancemedewerkers en voor verder onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. De andere betrokkenen bleven ongedeerd. 

De schade aan zowel de witte auto als de bestelbus is groot. Ze werden afgevoerd door een bergingsbedrijf, net als het derde voertuig dat een lekke band en schade aan de rechter voorkant had. Door het ongeval liep het verkeer op de Valkseweg richting Barneveld en De Valk/Wekerom tijdelijk volledig vast. Auto’s konden van twee kanten om de beurt langs de plek van de aanrijding.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie