Afbeelding
AberMedia

Politie beboet tientallen ‘stijlloze’ bestuurders om filmen ongeval op A1

Ongeval

TERSCHUUR Niet minder dan veertig automobilisten zijn dinsdag door de politie beboet voor het filmen van de kettingbotsing die dinsdagmiddag plaatsvond op de A1 tussen Amersfoort en Barneveld, bij Terschuur. Zij krijgen een bekeuring van 350 euro. ,,Stijlloos”, aldus politiewoordvoerder Ruud Visser.

Langzaam rijdend in de file, vonden tientallen bestuurders die aan de andere kant van de weg reden het nodig om hun telefoon te pakken en al rijdend beelden te schieten van de nasleep van het ongeval. Hierbij waren vijf voertuigen betrokken. De auto van een 26-jarige vrouw uit Arnhem kwam klem te zitten tussen een bestelbus en een andere auto, zij raakte zwaargewond.

De wijkagent zag dat er massaal gefilmd werd vanaf de andere kant en noteerde de kentekens van de betrokken bestuurders. ,,Het is niet ingewikkeld. Je mag gewoon geen telefoon gebruiken of bedienen tijdens het rijden als bestuurder”, legt Visser uit. ,,In de kern gaat het om de verkeersveiligheid. Eén van de grootste oorzaken van ongevallen is afleiding. Er staan daar mensen te werken en er is nota bene net een ongeval gebeurd. En dan zoeken bestuurders dat risico nogmaals op als verkeersdeelnemer. Dan heb je het niet begrepen.”

Los van het gevaar dat de bestuurder veroorzaakt, is het vooral ook niet fatsoenlijk richting de betrokkenen bij het ongeval, aldus de woordvoerder. ,,Het is ook stijlloos om het leed en de privacy van betrokkenen op deze manier tentoon te spreiden.”

Jannes Bijlsma

advertentie
Afbeelding
Burgemeester Luteijn, een bijzondere bestuurder 3 uur geleden
Afbeelding
De modernste Jumbo van de Veluwe staat in Barneveld. Winkel woensdag open na grote verbouwing 4 uur geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barneveld 'hotspot' in aanpak fijnstof uit kippenstallen 4 uur geleden
advertentie