Afbeelding
AberMedia

Vrouw ernstig gewond bij bedrijfsongeval in Stroe (update)

Ongeval

STROE Bij pluimveeverwerker Jan van Ee aan de Wolweg in Stroe is woensdagmiddag rond 14.00 uur een vrouw ernstig gewond geraakt bij een ongeval op het bedrijfsterrein. Het slachtoffer zou zware verwondingen hebben opgelopen aan haar benen. 

Ter ondersteuning van de ambulancemedewerkers werd een traumahelikopter opgeroepen.  De vrouw is met spoed overgebracht naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht. 

Volgens de Arbeidsinspectie, die ter plekke is geweest, gaat het om een aanrijding tussen een vrachtwagen en een persoon. ,,Verder doen wij daar geen mededelingen over’’, zegt woordvoerder Jeroen Toet. 

In opdracht van de Arbeidsinspectie moet het bedrijf in Stroe binnen vijftien werkdagen een rapportage maken over de toedracht en de mogelijke oorzaken. En daarnaast een verbeterplan. 

,,Dit is sinds 1 januari dit jaar de nieuwe werkwijze van de Arbeidsinspectie’’, licht Toet toe. ,,Als de rapportage en het verbeterplan klaar zijn en door ons goedgekeurd, komen we kijken of de verbetermaatregelen zijn uitgevoerd. Als dat niet zo is, kan het bedrijf een boete krijgen. Ons doel is werkgevers ertoe te bewegen extra te investeren in veiligheid en zo herhaling van ongevallen te voorkomen.’’ 

Afbeelding
Afbeelding
advertentie
PREMIUM
Afbeelding
Leven Dailah in teken van God na 'dieptepunt' studententijd Twintigers 21 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Jonge scouts naar Zuid-Korea: 'Ik spaar al vijf jaar voor deze reis' 43 minuten geleden
PREMIUM
Afbeelding
Barnevelder Andries (76) zwemt bijna dagelijks in Zeumeren 3 uur geleden
advertentie