Afbeelding
AberMedia

Fietsster gewond bij aanrijding op rotonde in Barneveld

Ongeval

BARNEVELD Een fietsster is zaterdagmiddag gewond geraakt toen ze op de rotonde bij de Lunterseweg en de Vellerselaan werd aangereden door een auto. De vrouw is door ambulancemedewerkers onderzocht en met schaafwonden en letsel aan een hand voor verdere behandeling naar het ziekenhuis in Ede gebracht.

De fietsster wilde rond 17.10 uur vanaf de Burgemeester van Diepeningenlaan de rotonde richting de Vellerselaan oversteken. De bestuurder van een grijze personenauto verleende de vrouw geen voorrang, waarna een aanrijding volgde. In eerste instantie stopte de bestuurder, een oudere man, en hielp de vrouw die op het wegdek lag overeind.
Maar toen de hulpdiensten arriveerden, was de automobilist verdwenen en zat de vrouw tegen een boom. Voor de politie was het onduidelijk waar de automobilist was gebleven tot een getuige van het ongeval zich meldde.

,,Ik zag het gebeuren en de bestuurder heeft nog het stuur van de fiets rechtgezet”, vertelt de buurtbewoner. ,,Ik heb nog gevraagd ik ergens mee kon helpen, maar dat was niet nodig en ik ben vervolgens boodschappen gaan doen.”

Op het moment dat de politie de verklaring van de getuige aan het opnemen was, kwam de automobilist er weer aanrijden en stopte. De politie heeft een verklaring van de bestuurder opgenomen, maar kon niet helemaal inzichtelijk krijgen om welke reden de man was weggereden.  

De automobilist krijgt een proces-verbaal voor het niet verlenen van voorrang met een aanrijding tot gevolg. De fiets van de vrouw is bij een naburige supermarkt neergezet. Zowel de fiets als de auto liepen lichte schade op.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie