Afbeelding
AberMedia

Auto slaat over de kop bij botsing in Voorthuizen

21 juli 2022 om 08:27 Ongeval

VOORTHUIZEN Op de Apeldoornsestraat in Voorthuizen heeft woensdagavond een verkeersongeval tussen twee personenauto’s plaatsgevonden, waarbij één van de voertuigen enkele keren over de kop is geslagen. 

De bestuurder van deze auto, een 44-jarige inwoner van Nunspeet, bleek na onderzoek door ambulancemedewerkers ongedeerd. ,,Ik zag de klap aankomen en heb mijn handen strak op het stuur gehouden. Voor mijn gevoel ben ik twee tot drie keer over de kop geslagen. Toen ik uitstapte, was mijn gevoel voor richting helemaal weg”, vertelde de man naderhand.

Het ging rond 22.10 uur mis ter hoogte van de kruising met de Tolnegenweg. Hier wilde de bestuurder van een grijze personenauto, een 32-jarige Kootwijkerbroeker, linksaf de Apeldoornsestraat richting Voorthuizen oprijden, maar ramde de daar rijdende zwarte auto vol in de flank. Door de klap draaide de zwarte auto om zijn as. Vervolgens sloeg deze wagen over de kop, botste tegen een groot informatiebord en belandde ruim honderd meter verderop in de berm.

AANGEHOUDEN De bestuurder van de grijze auto bleek te veel gedronken te hebben, zo werd duidelijk uit een alcoholtest. De 32-jarige werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau, waar hij op een ademanalyse-apparaat een tweede alcoholtest moest doen. De uitslag daarvan was volgens de politie 545 ugl, terwijl de limiet 220 ugl is. Tegen de Kootwijkerbroeker is proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg verder een rijverbod van vijf uur en mocht na het onderzoek en verhoor weer naar huis.

De twee zwaar beschadigde auto’s zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie