Afbeelding
AberMedia

Motorrijder gewond bij botsing met brommobiel in De Valk

Ongeval

DE VALK  Bij een aanrijding tussen een motor en een brommobiel in De Valk is zondagmorgen de motorrijder ernstig gewond geraakt. De man is met onder meer been-, heup- en armletsel overgebracht naar het ziekenhuis. 

De bestuurder van de 45-kilometerauto, een 17-jarige Wekerommer, bleef ongedeerd. Een passagier van de brommobiel had last van zijn hoofd, maar hoefde na onderzoek door ambulancemedewerkers niet naar het ziekenhuis. De bestuurder van de brommobiel, die volgens de politie in bezit is van een geldig rijbewijs, is aangehouden als verdachte van het veroorzaken van een aanrijding en wordt gehoord. Dit is een standaardprocedure. De politie had zondagmiddag nog geen gegevens beschikbaar over leeftijd en woonplaats van de motorrijder.

De brommobiel reed kort voor half tien op de Lage Valkseweg vanuit de richting Wekerom en wilde linksaf de Hoge Valkseweg inrijden. De bestuurder zag een tegemoetkomende motorrijder te laat, waardoor de motor de brommobiel frontaal aan de voorzijde raakte.

,,We hoorden een harde klap en zagen in eerste instantie alleen een grote stofwolk van de motor die door de berm schoof”, vertelt een buurtbewoonster. ,,Even later zagen we de motorrijder liggen en zijn gelijk hulp gaan bieden.” 

De politie sloot een groot deel van de kruising af. Agenten van de verkeersongevallenanalyse stellen een onderzoek in. Daarbij worden ook beelden bekeken van een camera bij een tegenover de kruising gelegen woning. Zowel de motor als de brommobiel raakten zwaar beschadigd.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie