Afbeelding
Kees van Kooten

Bestuurster (15) gaat er met de auto vandoor en crasht tegen een boom op de Peteweg in Ede

5 maart 2022 om 10:10 Ongeval

EDE Op de Peteweg in Ede vond vrijdagavond rond 21.15 uur een éénzijdig ongeval plaats. Een automobiliste, een meisje van 15, raakte de macht over het stuur op het zandpad kwijt en kwam hard tegen een boom tot stilstand. Twee inzittenden raakten gewond, zij werden vervoerd naar het ziekenhuis.

,,De auto werd opgemerkt door een eenheid van Handhaving’’, antwoordt Job Heinen, woordvoerder van de politie daags na het ongeval desgevraagd. ,,Als gevolg van het feit dat het voertuig in een geslotenverklaring reed, gaf de dienstdoende buitengewoon opsporingsambtenaar (boa) de bestuurster van het voertuig een stopteken. Daar werd door die bestuurster, die later een 15-jarig meisje uit Ede bleek te zijn, niet aan voldaan. Toen de snelheden vervolgens omliepen, nam de boa afstand en seinde hij de politiemeldkamer in.’’

Ondanks dat het voertuig van handhaving afstand nam, crashte het meisje met drie andere inzittenden in de buurt van de Hessenweg. ,,Onder die inzittenden waren nog twee minderjarigen uit Ede en een 21-jarige man uit Lunteren. De politie heeft de zaak in onderzoek, nog niet iedereen is gehoord’’, aldus de woordvoerder.

Naast twee ambulances en de politie werd ook de brandweer ingezet om hulp te verlenen. 

Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie