Afbeelding
@tedxmedia - William Harthoorn

Twee ongevallen op A30: drie gewonden, snelweg uren dicht

Ongeval

LUNTEREN Op de snelweg A30 nabij Lunteren zijn woensdagochtend kort na elkaar in de mist twee ongevallen gebeurd. Bij de tweede aanrijding raakten drie personen gewond, van wie één ernstig. De snelweg was vanaf Ede in de richting van Lunteren tot even na 9.30 uur afgesloten.

De eerste aanrijding, tussen een vrachtwagen en een personenauto, gebeurde rond 05.10 uur vanuit de richting Ede. Daarbij raakte niemand gewond. Achteraan de ontstane file botste rond 05.40 uur een tankauto tegen een witte bestelbus, die weer tegen een daarvoor rijdende zwarte bestelbus reed. De klap en ravage was enorm. In beide bestelbussen zaten twee personen.

Het ernstig gewonde slachtoffer in het witte busje is rond 06.25 uur onder begeleiding van een trauma-arts naar het Universitair Medisch Centrum Utrecht vervoerd. Volgens de politie in kritieke toestand. Het tweede slachtoffer uit de witte bus is naar het ziekenhuis in Ede gebracht. Een inzittende uit de zwarte bestelbus raakte ook gewond en is ter plekke behandeld door ambulancepersoneel, de tweede inzittende bleef ongedeerd.

De bestuurder van de tankauto is volgens de politie aangehouden voor betrokkenheid bij het verkeersongeval. Hij wordt over de toedracht gehoord in het politiebureau. Dit ongeluk gebeurde kort voor het tankstation langs de A30. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie