Afbeelding
AberMedia

Motorrijder hard onderuit door verkeerde remmanoeuvre

25 juli 2021 om 12:05 Ongeval

BARNEVELD Op de Donkervoorterweg in Barneveld is zondagochtend een motorrijder gewond geraakt. Het slachtoffer ging hard onderuit met zijn motorfiets bij een verkeerde remmanoeuvre. De man, die aanspreekbaar was, is na te zijn onderzocht door ambulancepersoneel overgebracht naar het St. Jansdal in Harderwijk.

Het slachtoffer reed rond 10.30 uur met een groep van zo’n zes andere motorrijders vanaf de Valkseweg de Donkervoorterweg op, waar het na een paar honderd meter fout ging. De man moest remmen, waarna de voorzijde van de motorfiets wegschoot door grind op de weg.

BERM De motorrijder kwam hierbij hard ten val en schoof, zoals de sporen op het wegdek laten zien, enkele tientallen meters door. Het voertuig kwam vervolgens aan de andere zijde van de weg in de berm tot stilstand.

De motorfiets raakte beschadigd bij het ongeval. Meerdere onderdelen zijn afgebroken. Daarom is het voertuig bij een boerderij in de buurt gestald, waar het maandag zal worden opgehaald. 

De politie sloot in eerste instantie de Donkervoorterweg af, maar omdat er geen verder onderzoek wordt ingesteld, kon de weg na zo’n 20 minuten weer worden vrijgegeven. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie