Afbeelding
AberMedia

Jongen (16) aangereden door buggy in Barneveld (update)

19 juli 2021 om 08:34 Ongeval

BARNEVELD Een 16-jarige jongen uit de gemeente Barneveld is zaterdagmiddag op de Grote Bosweg op bedrijventerrein Harselaar aangereden door een Bobcat Buggy.  

Het slachtoffer, dat op de rijbaan liep, belandde in de berm naast de weg. Twee ambulances en twee eenheden van de politie verleenden hulp aan de jongen. Een opgeroepen traumahelikopter uit Rotterdam werd boven Zeist geannuleerd. Het slachtoffer is met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. Over het letsel is niets bekend. 

De bestuurder, eveneens een 16-jarige jongen uit de gemeente Barneveld, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Na het verhoor mocht hij weer naar huis. ,,Er wordt proces-verbaal opgemaakt en de casus wordt voorgelegd aan de officier van justitie, die hierover een besluit neemt’’, aldus de politie, die nog onderzoek doet naar de precieze toedracht van het ongeval.

De Grote Bosweg is een doodlopende weg die eindigt in een onverhard braakliggend terrein, waar onder meer op zaterdagmiddagen jongeren met crossmotoren en andere crossvoertuigen aan het rijden zijn. 

Voor zover de politie kon achterhalen uit verklaringen kwam de Bobcat Buggy ook vanuit het braakliggende terrein. De aanrijding gebeurde zo’n vijftig meter vanaf het zandpad op de verharde weg. Hier loopt geen trottoir langs.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie