Hulpdiensten bij de haven van vakantiepark RCN Zeewolde.
Hulpdiensten bij de haven van vakantiepark RCN Zeewolde. Donkersgoed Multimedia

18-jarige man uit gemeente Barneveld overleden na ongeluk bij boottocht

Ongeval

BARNEVELD/ZEEWOLDE Na een tragisch ongeval met een boot op het Nuldernauw ter hoogte van Zeewolde is zaterdag een 18-jarige man uit de gemeente Barneveld overleden. Het slachtoffer was in een gehuurde sloep aan het varen met een groep vrienden en sprong om onbekende reden in het water. Daarna raakte hij met een arm bekneld in de schroef van de boot.

,,Het was een redelijk grote schroef en de jongen werd door de kracht ervan steeds kopje onder geduwd”, aldus een politiewoordvoerder. Een politieboot was snel ter plaatse om hulp te verlenen, maar het lukte niet om de jongen los te krijgen. 

De sloep is toen naar de haven van vakantiepark RCN Zeewolde gevaren. Daar kwamen meer hulpdiensten ter plaatse en lukte het om de jongen te bevrijden. Hij werd gereanimeerd en is vervolgens met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Daar is hij aan zijn verwondingen overleden.

De politie gaat uit van een noodlottig ongeval. De melding daarvan kwam rond kwart over vier zaterdagmiddag binnen bij de alarmcentrale. De politie weet nog niet waarom de jongen in het water sprong. ,,Misschien gewoon om een frisse duik te nemen”, zegt de woordvoerder. ,,Er waren in ieder geval geen motorproblemen.”

De politie doet onderzoek naar wat er precies is gebeurd. ,,Als we daaruit conclusies over de toedracht kunnen trekken, zullen we dat eerst met de familie van het slachtoffer bespreken'', aldus een woordvoerder maandagmorgen.

Hulpdiensten bij de haven van vakantiepark RCN Zeewolde.
Hulpdiensten bij de haven van vakantiepark RCN Zeewolde.
advertentie
advertentie