Afbeelding
AberMedia

Zwaargewonde bij botsing bestelbussen in Kootwijkerbroek

8 juni 2021 om 07:23 Ongeval

KOOTWIJKERBROEK Bij een ongeval op de kruising van de Essenerweg met de Hulstweg in Kootwijkerbroek is dinsdagochtend één bestuurder, een 23-jarige man uit Harskamp, zwaargewond geraakt. Twee bestelbussen, waarvan één met een grote aanhanger, botsten door nog onbekende oorzaak op elkaar, met een grote ravage tot gevolg. De andere bestuurder, een 27-jarige Barnevelder, bleef ongedeerd.

Het ongeval gebeurde kort voor zes uur. Buurtbewoners, die werden opgeschrikt door de harde klap, schoten direct te hulp. De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, politie, meerdere brandweervoertuigen en een traumahelikopter, werden gealarmeerd. Ter plaatse werd de gewonde bestuurder in een sloot naast zijn voertuig aangetroffen. Vermoedelijk is de man uit de bestelbus geslingerd.

SPOED Het slachtoffer is door ambulancemedewerkers gestabiliseerd, waarna de Harskamper met spoed naar het Universitair Medisch Centrum (UMC) in Utrecht is gebracht. De opgeroepen traumahelikopter vloog boven bedrijventerrein Harselaar toen deze werd geannuleerd.

BROKSTUKKEN De kruising lag bezaaid met brokstukken van de voertuigen. De tweede bestelbus kwam op de zijkant in een naastgelegen weiland terecht. De grote aanhangwagen die achter deze bus zat, kwam eveneens in het weiland tot stilstand. Verkeersdeskundigen (VOA) van de politie zijn een onderzoek gestart om de exacte oorzaak van het ongeval te achterhalen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie