Afbeelding
AberMedia

Twee jongens crashen met auto in weiland Kootwijkerbroek

14 april 2021 om 07:30 Ongeval

KOOTWIJKERBROEK In Kootwijkerbroek zijn dinsdagavond twee minderjarige jongens met een oude ‘crossauto’ gecrasht in een weiland aan de Puurveenseweg. Daarbij is de auto over de kop geslagen.

Het ging rond 21.45 uur mis toen de bestuurder, die op de openbare weg in de richting van de kruising met de Nachtegaalweg reed, vanuit een bocht de controle over zijn voertuig verloor, waarna de wagen door een afrastering een weiland in vloog en over de kop sloeg. Stalen buizen van de afrastering van ruim drie meter lang vlogen tientallen meters door de lucht.

VERVOLGING De inzittenden zijn door opgeroepen ambulancemedewerkers nagekeken, maar bleken ongedeerd. De politie heeft de ouders geïnformeerd en stelt een onderzoek in waarbij het Openbaar Ministerie (OM) wordt geïnformeerd en waarbij wordt gekeken of de inzittenden verder vervolgd worden. De auto had geen kentekenplaten tijdens de crash. 

,,We mogen van geluk spreken dat er geen ergere ongelukken zijn gebeurd met dat crossen op de openbare weg waar ook mensen lopen en fietsen”, aldus enkele buurtbewoners. Ook de politie geeft aan dat het heel anders had kunnen aflopen wanneer bijvoorbeeld een stalen buis van de afrastering in de auto was terecht gekomen.

BOETE AVONDKLOK Zoals altijd trok ook dit ongeval veel bekijks. Als je dan ver na het ingaan van de avondklok nog even komt ‘kijken’, kun je verwachten dat de politie gaat controleren. Een scooterrijder en even later de bestuurder van een BMW konden geen geldige verklaringen overleggen en kregen een boete.

De zwaar beschadigde auto is in eigen beheer afgevoerd, waarbij in eerste instantie werd geprobeerd om het voertuig over een heg te takelen. Toen dat niet lukte, werd de auto gestart en naar de weg gereden waar het voertuig alsnog op een kar werd getakeld.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie