Afbeelding
AberMedia

Politie neemt auto in beslag na frontale botsing in Barneveld

17 november 2020 om 06:36 Ongeval

BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK Bij een frontale aanrijding op de Amersfoortsestraat in Barneveld is maandagavond een 18-jarige Kootwijkerbroeker gewond geraakt. Hij is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht. Zijn zwaar beschadigde auto, een Volkswagen Golf, is in beslag genomen voor onderzoek naar onder meer de snelheid waarmee werd gereden. 

Rond 22.15 uur stond de bestuurder van een personenauto te wachten om linksaf een inrit in te rijden, waarbij hij voorrang moest geven aan een tegemoetkomende Mercedes. Op dat moment kwam de Volkswagen Golf vanaf de rotonde met de Plantagelaan. De Golf passeerde de stilstaande auto en botste vervolgens frontaal op de Mercedes, bestuurd door een 65-jarige Barneveldse.

TECHNISCH ONDERZOEK De politie heeft de verklaringen opgenomen van de drie betrokken bestuurders en van enkele getuigen die het ongeluk zagen gebeuren. Na telefonisch contact met verkeersspecialisten (VOA) van de politie werd besloten om de Volkswagen Golf in beslag  te nemen. 

Later deze week zal een technisch onderzoek plaatsvinden waarbij gekeken wordt naar de snelheid waarmee de bestuurder van de Golf heeft gereden ten tijde van het ongeluk. Ook zullen andere zaken van het voertuig worden onderzocht.

Na het ongeval was de Amersfoortsestraat tussen de rotonde met de Plantagelaan en de kruising met de Churchillstraat tijdelijk afgesloten voor het verkeer. Een gespecialiseerd bedrijf heeft het wegdek gereinigd. De schade aan beide voertuigen was aanzienlijk, maar een passagier van de Volkswagen Golf en een echtpaar in de Mercedes bleven ongedeerd. 

Afbeelding
Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie