Afbeelding
Aber Media

Auto rijdt achterop bestelbus: twee gewonden en lange file op A1

16 augustus 2020 om 10:52 Ongeval

BARNEVELD Bij een ongeval op de A1 tussen Stroe en Barneveld zijn zaterdagnacht twee personen gewond geraakt. Als gevolg van het ongeluk ontstond een lange file.

De hulpdiensten, waaronder twee ambulances, de brandweer van Garderen en Barneveld en meerdere eenheden van de politie, werden rond 00.50 uur gealarmeerd voor een ongeval met letsel. Ter plaatse bleek dat de bestuurster van een personenauto achterop een voor haar rijdende bestelwagen was gebotst. Daardoor was de auto gaan spinnen en terechtgekomen op de linker rijbaan. De twee inzittenden van de auto raakten gewond en zijn door de ambulancemedewerkers meegenomen naar het ziekenhuis.

De bestuurder van de bestelwagen, die geladen was met kisten met daarin bijenvolken, was na het ongeval even gestopt om vervolgens door te rijden naar de afrit Voorthuizen. ,,Het is belangrijk dat de bijen rustig blijven en niet te veel licht in de auto krijgen”, lichtte de imker toe. Nadat de politie zijn verklaring had opgenomen, bracht een bergingsbedrijf het voertuig naar een locatie waar de bijen, die niet te lang in kisten kunnen blijven, konden worden verzorgd. 

De politie en medewerkers van wegbeheerder Rijkswaterstaat sloten direct na het ongeval de A1 vanuit de richting Stroe af, waardoor een lange file ontstond. Het verkeer kon na ruim een half uur vertraging via de vluchtstrook langs het ongeval rijden en de weg vervolgen. De zwaar beschadigde auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd.

Het is het tweede incident in twee weken tijd op de A1. In het weekend van 1 op 2 augustus gebeurde er op exact dezelfde locatie ook een ongeval. Daarbij reed rond 23.30 uur een Amerikaanse truck achterop een personenauto. Het verkeer stond toen uren stil en moest later draaien op de snelweg. De laatste automobilisten konden toen pas rond 03.00 uur hun weg via een andere route weer vervolgen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie