Afbeelding
Aber Media

Wijkagent na ongevallen in buitengebied: 'Dat went nooit'

23 mei 2020 om 14:36 Ongeval

EDE Een auto in de sloot. Een auto tegen de boom. Een auto vliegt uit de bocht. Diverse ongelukken in het Edese buitengebied de afgelopen tijd. Niet zelden blijkt alcohol een rol te spelen bij de ongevallen, tot groot onbegrip van wijkagent Andries Boerendans.

,,Er waren diverse zware aanrijdingen in Lunteren, Ederveen en Wekerom de afgelopen weken en dagen. Waarbij de politie, brandweer, ambulance en traumahelikopter met grote spoed naar de rampplek gingen om hulp te verlenen en slachtoffers te redden. De oorzaken van de aanrijdingen worden nog onderzocht, maar een te hoge snelheid en alcoholgebruik lijken vooralsnog wel de grote boosdoeners bij (een aantal van) deze aanrijdingen", aldus Boerendans. 

,,Onze collega's hebben de families van de betrokken personen weer mogen vertellen dat een dierbare zwaargewond is overgebracht naar het ziekenhuis. We kunnen jullie zeggen: dat went nooit! Stap niet achter het stuur met alcohol op, en denk aan je snelheid, dat zou een heleboel verdrietige mensen schelen." 

advertentie
advertentie
advertentie