Afbeelding
AberMedia

'Passagier' slaat met auto over de kop in De Valk

28 februari 2020 om 08:34 Ongeval

DE VALK De hulpdiensten werden afgelopen nacht opgeroepen naar de Ruitenbeekweg in De Valk. Daar was een auto van de weg geraakt en over de kop geslagen. Eenmaal aangekomen op de plek van het ongeval troffen de hulpdiensten een man aan op de passagiersstoel. Hij verklaarde dat hij niet de bestuurder was.

Waar de bestuurder wel was gebleven, kon hij niet zeggen. Wel is duidelijk dat de auto uit de richting van de Valkseweg kwam en in een bocht is doorgereden. Daardoor kwam de auto in een greppel terecht en sloeg het voertuig over de kop.

VAN PLAATS GEWISSELD Omdat de man niet de geregistreerde eigenaar van de auto was, kon de politie, ondanks het vermoeden dat de man wel degelijk gereden had, alleen de verklaring van de 'passagier' opnemen. ,,We hebben getuigen nodig die gezien hebben dat de persoon van plaats is gewisseld", vertelt chef van dienst Bas van den Hee. ,,Om te voorkomen dat we de hele nacht met deze zaak bezig zijn en niets rond krijgen, laten we het hierbij. De man heeft waarschijnlijk genoeg uit te leggen aan de eigenaresse van de auto."

De man wilde in eerste instantie niet voor verder onderzoek naar het ziekenhuis, maar op aandringen van de ambulancemedewerkers en politie ging hij toch mee met de ambulance. Onderweg besloot hij echter alsnog niet naar het ziekenhuis te willen. Door het ongeval raakte de auto zwaar beschadigd. Een bergingsbedrijf heeft de auto afgevoerd. 

Afbeelding
Sanne Koudijs
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie