Afbeelding
AberMedia

Dode en twee gewonden bij ongeval op A1 bij Terschuur (update)

21 februari 2024 om 09:54 Ongeval

TERSCHUUR Bij een ongeval op de snelweg A1 ter hoogte van Terschuur is dinsdagmiddag een inzittende van een personenauto om het leven gekomen. Het gaat volgens de politie om een 64-jarige vrouw uit Zevenaar. Twee vrouwen van 34 jaar uit Zevenaar, die in hetzelfde voertuig zaten, raakten gewond. Eén van de 34-jarigen bestuurde de auto.

Het ongeluk gebeurde rond 15.30 uur tussen Amersfoort/Hoevelaken en Barneveld, kort voor parkeerplaats en tankstation Palmpol. Er waren volgens de politie naast de personenauto een bestelbus en een vrachtwagen bij de aanrijding betrokken, deze werden bestuurd door respectievelijk een 47-jarige man uit Apeldoorn en een 25-jarige man uit Lunteren. Zij bleven ongedeerd.

AFSLUITING Behalve politie, brandweer en ambulances werd ook een traumahelikopter opgeroepen. Deze landde op de snelweg, die richting Barneveld/Apeldoorn volledig werd afgesloten. Dit vanwege onderzoek door verkeersdeskundigen van de politie, de berging van beschadigde voertuigen en het schoonmaken van de snelweg. De weg werd rond 21.00 uur weer vrijgegeven.

CAMERABEELDEN De politie doet nog onderzoek naar de toedracht. ,,Mocht iemand relevante informatie hebben of beschikken over camerabeelden van de aanrijding, dan verzoeken wij hen vriendelijk om contact op te nemen via het nummer 0900-8844’’, aldus een woordvoerder.

FOTO’S EN VIDEO’S De politie heeft meer dan dertig kentekens genoteerd van automobilisten die op de rijbaan aan de andere kant, tussen Barneveld en Hoevelaken, foto’s en video’s vanuit een rijdende wagen aan het maken waren. Deze automobilisten krijgen allemaal een proces-verbaal op kenteken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie