Het Shell-tankstation aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld is na de overval door de politie afgezet.
Het Shell-tankstation aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld is na de overval door de politie afgezet. AberMedia

Overval op tankstation in Barneveld; 19-jarige Barnevelder aangehouden (+video)

4 november 2023 om 10:36 Misdaad

BARNEVELD Twee mannen hebben vrijdagavond rond 19.00 uur het Shell-tankstation aan de Van Zuijlen van Nieveltlaan in Barneveld overvallen. Daarbij werd een medewerker bedreigd met een mes. 

Na een zoektocht in de wijk Norschoten is een van de twee overvallers door een agent op straat aangehouden. Volgens de politie gaat het om een 19-jarige Barnevelder. Naar de tweede verdachte is de politie nog op zoek. De politie wil nog geen informatie geven over wat er is buitgemaakt.

Een getuige van de overval zag dat een van de twee mannen een mes tegen de zij van de medewerker van het tankstation hield.   

Na de overval vluchtten de twee overvallers met een auto op hoge snelheid richting Norschoten. Op basis van informatie van de getuige, die hen enige tijd achtervolgde, zette de politie het onderzoek voort in Norschoten. 


Op aanwijzingen van een andere getuige werd aan de Bijenveld een auto aangetroffen, waarvan de inzittenden er kort daarvoor snel vandoor waren gegaan. Het bleek dat de auto voorzien was van witte kentekenplaten die met ‘tiewraps’ over de originele nummerborden waren vastgemaakt. 

Meerdere agenten speurden vervolgens naar de daders. Daarbij werd ook een hond ingezet. De 19-jarige Barnevelder werd opgespoord en aangehouden. Naar de tweede man wordt nog gezocht. De auto is afgesleept voor nader onderzoek. 

Ook bij het tankstation heeft de politie nog onderzoek gedaan, daarvoor werd het terrein tijdelijk afgezet.

De politie van Ede ondersteunde de Barneveldse politie-inzet.

Afbeelding
Afbeelding
De politie is in Norschoten op zoek naar de gevluchte overvallers
Afbeelding
Afbeelding
Op de Bijenveld is een verdachte auto aangetroffen.
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
De politie is een onderzoek begonnen bij het tankstation.
Afbeelding
advertentie
advertentie