Afbeelding
...

Bedrijfspand in Barneveld gesloten na vondst hennepkwekerij

16 juli 2021 om 10:19 Misdaad

BARNEVELD Burgemeester Jan Luteijn van Barneveld heeft donderdag besloten een bedrijfspand aan de Hanzeweg op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld voor een periode van drie maanden te sluiten. Ruim een maand geleden werden op dit adres twee hennepkwekerijen aangetroffen.

Het betreffende pand is daarom sinds donderdag verzegeld. Woensdag 9 juni ging de politie af op een melding en werden aan de Hanzeweg de twee kwekerijen aangetroffen. In één kweekruimte stonden 598 hennepplanten, in de tweede stonden 550 potten met resten van hennep. Ook werden sporen van eerdere oogsten aangetroffen.

Beide ruimten waren geïsoleerd en afgeplakt en er werd gebruik gemaakt van toevoeging van CO2, om de planten sneller te laten groeien. Door de ruimtes heen liepen elektriciteitssnoeren. Door geknoei van de installatie van de netbeheerder was sprake van brandgevaar.

Op basis van de overtredingen heeft de burgemeester besloten de eigenaar van het pand een last onder bestuursdwang op te leggen en zo het pand te sluiten. Die bevoegdheid heeft de burgemeester op basis van de opiumwet. ,,Illegale handel en productie van drugs hebben een negatieve en ondermijnende invloed op het openbare leven, de leefbaarheid, het veiligheidsgevoel en de gezondheid van inwoners en ondernemers in de gemeente’’, aldus de burgemeester.

Hennepkwekerijen en drugslabs kunnen een direct gevaar voor de omgeving vormen, door de aanwezigheid van chemicaliën en brandonveilige situaties. Ook gebeurt het steeds vaker dat verhuurders van loodsen en bedrijfspanden onder druk worden gezet door criminele huurders. Wie vermoedens heeft van productie of handel in drugs, kan dit melden bij de politie of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000 of meldmisdaadanoniem.nl).

advertentie
advertentie
advertentie