Afbeelding
Ted Walker - WH

Medeweggebruiker dwong beschonken bestuurster uit Barneveld tot stoppen

Misdaad

LUNTEREN De 39-jarige vrouw uit Barneveld die vrijdagavond werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed, werd door een medeweggebruiker tot stoppen gedwongen. Dat meldt woordvoerder Henk Cremer van de politie desgevraagd.

Ted Walker

De Barneveldse reed die avond op de snelweg A30 ter hoogte van Lunteren. ,,Zij reed echter niet op de weg, maar op de vluchtstrook’’, vertelt Cremer. ,,Een medeweggebruiker zag dat zij daarbij zeer langzaam reed en met de zijkant van haar auto de vangrail raakte. Hoe hij dit heeft gedaan, is niet bekend, maar hij heeft daarop de vrouw tot stoppen gedwongen.”

AMBULANCE Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw onwel was geworden, werd een ambulance gealarmeerd. Maar uit onderzoek bleek niet dat de vrouw daadwerkelijk onwel was. ,,Toen dat vaststond namen de collega’s ter plaatse een ademtest van haar af. Zij blies op dat moment ‘F’, wat een indicatie is voor het rijden onder invloed. Op het politiebureau blies zij 550 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (UgL), terwijl 220 UgL de limiet is. Er werd proces-verbaal tegen haar opgemaakt en ze kreeg een rijverbod van vijf uur opgelegd.’’

Afbeelding
advertentie
advertentie