Afbeelding
Veilig Veller

'Man op vouwfiets' gezocht voor auto-inbraken in Barneveld

25 november 2019 om 08:10 Inbraak

BARNEVELD Zeker twee van de auto-inbraken die de afgelopen weken in de Barneveldse wijk Veller hebben plaatsgehad, zijn gepleegd door dezelfde man. Aan de hand van camerabeelden heeft de buurtpreventie van Veilig Veller een beeld gekregen van de verdachte.

Jannes Bijlsma

Inbraken die op 9 oktober en 22 november zijn gepleegd zijn met elkaar vergeleken. Daar kwam uit naar voren dat het gaat om een man die alleen handelde. Hij droeg in beide gevallen een petje en donkere kleding. Daarnaast gebruikte hij een vouwfiets om zich mee te verplaatsen. Veilig Veller gaat ervan uit dat de man een auto parkeerde aan de rand van de wijk, om vervolgens op de vouwfiets de wijk in te fietsen. Een paar huizen van de betreffende auto vandaan zette hij zijn vouwfiets neer, waarna hij er te voet op af liep en inbrak.

Na elke inbraak bracht hij de gestolen goederen per vouwfiets waarschijnlijk naar de geparkeerde auto. Afgelopen donderdag stond deze bij de entree van de wijk, aan de Vellerselaan. Het werd Veilig Veller duidelijk dat de verdachte 'een behoorlijke tijd' aanwezig was in de wijk tijdens zijn inbraken. Donderdag was hij er tussen 2.11 uur en 4.30 uur actief.

Men is er bij Veilig Veller zeker van dat het om dezelfde persoon ging, bij deze twee inbraken. In oktober werd de auto aan de hand van een zender (keyless entry) geopend, afgelopen donderdag boorde de inbreker de portieren uit.

Veilig Veller laat weten de komende tijd de surveillance door de burgerwacht te intensiveren. Tegelijk vraagt het de buurt om extra alert te zijn. ,,Zeker als je vaak in de nacht vertrekt of wakker bent, trek dan direct aan de bel als je een persoon signaleert die aan bovenstaande beschrijving voldoet", schrijft het op Facebook. ,,Met name de vouwfiets is zeer opvallend, zeker als het midden in de nacht is."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie