Afbeelding
AberMedia

Gezin net op tijd uit brandende bestelbus in Barneveld (+video)

1 oktober 2023 om 22:19 Brand

BARNEVELD Een bestelbus met daarin een gezin is zondagavond op de Scherpenzeelseweg in Barneveld door onbekende oorzaak in brand geraakt. De man en vrouw en hun twee kinderen konden het voertuig tijdig verlaten en raakten niet gewond. De bus werd totaal verwoest.

De bestuurder, een 39-jarige man uit de gemeente Barneveld, hoorde tijdens het rijden een knal en zag rook en vlammen, waarna hij de bestelbus op het fietspad naast de weg stilzette. Brandweer en politie werden rond 19.05 uur gealarmeerd. Toen de hulpdiensten ter plaatse kwamen, stond de bus al volledig in brand. 

GASVEREN Vanwege de bluswerkzaamheden sloot de politie de Scherpenzeelseweg tijdelijk af tussen de rotondes van de Renswoudsestraatweg en de Postweg. Tijdens het blussen was een aantal knallen te horen en zagen hulpverleners onderdelen van het voertuig wegschieten. Dit bleken twee gasveren van de achterklep te zijn. Door de enorme hitte barstten de twee gascilinders open, de gasveren werden zo’n tachtig meter verderop teruggevonden.

De brandweer kon voorkomen dat de vlammen oversloegen naar twee bomen waar het voertuig onder stond. De bestelbus, die het gezin nog niet lang had, is volledig uitgebrand en door een bergingsbedrijf afgevoerd. De oorzaak van de brand is nog niet bekend en wordt onderzocht.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie
advertentie