Afbeelding
AberMedia

Brand verwoest Range Rover in Barneveld (+video)

Brand

BARNEVELD Een hybride Range Rover is dinsdagavond op de Thorbeckelaan in Barneveld in brand gevlogen. De bestuurder kon de auto in een parkeerhaven neerzetten en op tijd uit het voertuig komen. De vrij nieuwe wagen moet als verloren worden beschouwd en is door een bergingsbedrijf afgevoerd. 

De brandweer kreeg in eerste instantie vanuit de meldkamer rond kwart voor zeven een autobrand door op de Van Zuijlen van Nieveltlaan. Onderweg vanuit de kazerne aan de Nijkerkerweg zagen brandweerlieden al snel een brandende auto op de Thorbeckelaan, kort na de rotonde bij de Schoutenstraat.

Een hybride voertuig moet in verband met het hoge voltage van de lithium-ion-accu’s voorzichtig worden benaderd. Door de brand was de sluiting van de motorkap beschadigd en moest deze met een hydraulische schaar worden losgemaakt. 

Dat er risico’s zijn, bewees een vernielde steeksleutel. Tijdens het losmaken van de accu’s, waarvoor de brandweer speciale handschoenen draagt die tot 1000 volt beschermen, kwam de steeksleutel te dicht bij de accubak. Dat veroorzaakte een steekvlam, waardoor het gereedschap met een klap in tweeën brak. Nadat beide accupolen waren losgekoppeld, was ook het gevaar geweken.

De oorzaak van de brand is vermoedelijk kortsluiting, maar niet duidelijk is hoe de kortsluiting is ontstaan.


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie
advertentie