Afbeelding
AberMedia

Veel schade door uitslaande brand in Barneveld

Brand

BARNEVELD Een uitslaande brand heeft afgelopen donderdagavond veel schade aangericht bij een woning op Slangenburg in Barneveld. Het vuur ontstond rond 17.30 uur. Er vielen geen gewonden. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Bij de woning waar de brand uitbrak, was veel rookontwikkeling en kwamen de vlammen al vrij snel door het dak. De brandweer rukte met meerdere voertuigen uit en zette onder meer de hoogwerker in om het vuur te bestrijden. Desondanks is de schade groot en kan de bewoner de komende tijd niet in zijn huis terecht.

STROOM De bewoner zat naar eigen zeggen televisie te kijken toen de stroom plotseling uitviel. Hij dacht aan een stroomstoring, controleerde de wasmachine en zette vervolgens de aardlekschakelaar weer om. De stroom viel toen echter meteen weer uit. Kort daarna tikte een overbuurman op het raam om te melden dat er rook onder de zonnepanelen vandaan kwam. De bewoner zette vervolgens de schakelkast van de zonnepanelen uit en verliet de woning. Buiten heeft hij meteen alarmnummer 112 gebeld.

OORZAAK Of de brand daadwerkelijk is ontstaan bij de zonnepanelen is nog niet bekend. Nader onderzoek zal dit moeten uitwijzen.  

BUREN In de naastgelegen woning woedde - in tegenstelling tot eerdere berichten - geen brand. Wel is daar veel rook- en roetschade, zegt woordvoerder Martin van der Poel van de brandweer. Ook in andere woningen verrichtte de brandweer metingen.

Burgemeester Jan Luteijn heeft de getroffen Barnevelders op Twitter een hart onder de riem gestoken. ,,Gelukkig geen gewonden. Ik leef mee met de getroffenen. Sterkte gewenst!’’


Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
advertentie