Woudenberg wint weer van Valleivogels

3 februari 2014 om 00:00 Nieuws

WOUDENBERG – ,,Twee keer in één seizoen winnen van Valleivogels. Niemand kan zich heugen wanneer dat voor het laatst gebeurd is.” Het waren trotse woorden van Woudenberg-coach Rob van den Broek na afloop van de met 3-1 gewonnen burentwist. Met veel publiek, slecht voetbal, spanning en een rode kaart waren de traditionele derby-ingrediënten ruim vertegenwoordigd, maar Tom de Greef trok zich daar niets van aan. De buitenspeler bracht met een doelpunt en een assist de confrontatie op smaak.

Door Edward Doelman

De Greef had eindelijk weer reden tot lachen. De eerste seizoenshelft verliep stroef voor de creatieveling, die toen als spelverdeler fungeerde. Na de winterstop is De Greef verhuisd naar de flank. ,,Ik ben een speler die het van mijn acties moet hebben, ik merk dat ik aan de zijkant vrijer kan spelen. Dit is heel lekker”, aldus de matchwinner, die niet af was te stoppen door Erwin van Huigenbos. Binnen achttien minuten was de score al 2-0. Bij de openingstreffer draaide Joey Kooij een corner in de touwen. De 2-0 was afkomstig van de voet van De Greef, die na een passeeractie de bal overtuigend langs keeper Sven Hardeman schoot.

Hardeman kreeg van interim-trainer Menno van Ginkel de voorkeur boven Mike Opendorp. ,,Op basis van ervaring”, verklaarde de opvolger van de ontslagen coach Roberto Klomp. De hand van Van Ginkel was ook elders op het veld zichtbaar: voor het eerst speelden de roodwitten dit seizoen met drie aanvallers. Die strijdwijze werd na een half spelen beloond met de aansluitingstreffer. Wilbert Thomassen zette Remon Liefting voor keeper Versteeg: 1-2. ,,Na die 2-0 lieten we ons te ver inzakken. Het voetbal was er even helemaal uit”, zag smaakmaker De Greef.

Direct na de pauze snelde hij langs twee tegenstanders, maar zijn inzet werd door Liefting van de lijn gehaald. Valleivogels zette daar zijn werklust tegenover, maar van serieuze dreiging was geen sprake. ,,Dat is ook het grote probleem: we creëren simpelweg te weinig. Maar als we ons willen handhaven, dan zijn daar wel doelpunten voor nodig”, concludeerde Van Ginkel. Tegen Woudenberg miste hij aanvallers Henk van Essen (geschorst) en Remco van Ginkel (ziek). Op aangever Wilbert Thomassen hoeft Van Ginkel de komende weken evenmin te rekenen. Met een roekeloze tackle schoffelde hij met nog twintig minuten op de klok De Greef onderuit; de rode kaart was het logische gevolg.

Toch bracht die aftocht Valleivogels niet de kaakslag toe. Lange tijd hielden de Zelers hoop op de gelijkmaker, al was dat ook te danken aan het matige spel van Woudenberg. ,,In die fase na de rode kaart durfden we alles of niets te spelen, dat was goed om te zien. Qua inzet en beleving heb ik niets te klagen”, concludeerde Van Ginkel. Toch was het spel te pover voor een punt. Op aangeven van De Greef besliste Joey Hendriks in de slotfase de derby. Met een kopbal bij de eerste paal werd keeper Hardeman voor de tweede keer uit een standaardsituatie geklopt. ,,Die corners van Woudenberg draaien zo gevaarlijk in, van links en van rechts. Voor mij is dit na een roerige week geen lekkere binnenkomer”, erkende Hardeman na afloop.

Doelpuntenmakers: Remon Liefting, Tom de Greef, Joey Hendriks, Joey Kooij.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie