Spirit-talenten willen de top halen

20 december 2013 om 00:00 Nieuws

VOORTHUIZEN - Ze spelen alle drie in de C1 van Christelijke Korfbalvereniging Spirit en beschikken over het talent dat nodig is om te top te bereiken. Voorthuizenaren Jarin Bruinekreeft (11), Joël Klok (12) en Desiree Visscher (13) zitten allemaal in een regionale selectie en zijn allen even ambitieus om de top de bereiken. In gesprek met het 'toptrio' uit de jeugd van de Voorthuizense korfbalclub. ,,Oranje zou zo gaaf zijn."2929Door Jurre Jochemsen

Jarin zit in de selectie van Oost-Nederland. Daarvan zijn er in het hele land in totaal vijf. Joël en Desiree spelen in het zogeheten Regionaal Talenten Centrum-Utrecht. Daar krijgen de twee korfballers om de week een training van twee uur lang. Dat is in Driebergen-Zeist, op maandagmiddag. Voor Jarin geldt hetzelfde. Hij traint ook op maandag. Naast de twee reguliere avonden (dinsdag en donderdag) bij Spirit zelf, komt hij ook om de week op de maandagmiddag een extra dag in actie. In de wintermaanden is dat uiteraard binnen, op Papendal en in het voorjaar buiten, in Hoevelaken.

De uitverkiezing van de drie talenten kan gezien worden als uitvloeisel van nieuw beleid van Spirit. Belangrijk speerpunt in het beleid van de Voorthuizense korfbaltrots is namelijk om met elk hoogste jeugdteam (van de F1 tot en met de A1) minimaal eerste klasse te spelen. Dat is inmiddels gerealiseerd. De C1 onder leiding van het trainersduo Egbert Brink en Adriaan van der Kwast speelt momenteel Hoofdklasse. Wat willen de drie talenten bereiken? Joël: ,,Het lijkt me heel gaaf om later bij een club in de Korfbal League, het allerhoogste niveau, te spelen. En Oranje zou helemaal gaaf zijn. Ik vind het heel leuk om bij de selectie van het RTC te zitten. Wel wordt er meer van je verwacht. Het is soms best pittig, het tempo ligt ook hoger."

Desiree vult aan: ,,Maar we kunnen het aan hoor. Natuurlijk is het soms zwaar om drie keer in de week en op zaterdag te spelen samen met mijn huiswerk en school en zo, maar het is gewoon heel leuk. In totaal zijn er twintig spelers in het RTC. Ook mij lijkt het super om ooit in de Korfbal League te spelen."

Voor de jongste van het stel, Jarin, geldt precies hetzelfde. Bij die selectie zitten in totaal zestien spelers. ,,Ja, het lijkt me wel heel mooi om op zo'n hoog niveau te spelen. Met mij gaat het ook prima bij 'Oost'. Het verschil met Spirit valt me nog best mee eigenlijk, ik vind zelf dat ik het goed aankan. Als we hard blijven werken met zijn drieën, dan komen we er wel."

advertentie
advertentie
advertentie