Grote zoekactie politie in Barneveld (update)

17 juli 2013 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Bij een grote zoekactie in Barneveld zijn woensdagochtend vroeg ongeveer vijftien politie-eenheden en een politiehelikopter ingezet. Er werd zonder succes gezocht naar een man die in Hillegom een BMW had gestolen.

Volgens woordvoerder Jos Klaren van het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) signaleerde een agent de BMW op de snelweg A1. Hij volgde de auto, die in Barneveld werd geparkeerd, waarna de bestuurder wegliep. De agent vroeg assistentie van collega's, waarna een zoektocht startte.

Diverse wagens van het KLPD, de politie van het district Utrecht en de politie uit Barneveld hadden rond 5.00 uur de wegen in de driehoek Gasthuisstraat (bij parkeerplaats de Vetkamp), Schoutenstraat en de Hugo de Grootlaan (wijk de Vaarst) afgesloten. Hier werden alle voertuigen gecontroleerd op het aantal inzittenden. Van bestelwagens werd ook de laadruimte gecheckt.

Rond 6.30 uur verzamelden zich diverse eenheden rond een bouwplaats aan de Van Hogendorplaan, waar voorheen het oude politiebureau stond. Met onder meer een politiehond werden woningen in aanbouw, containers en hokjes nagekeken, maar zonder resultaat.

Bouwvakkers die wilden gaan werken mochten niet het bouwterrein op. Een aantal Barnevelders meldde op Twitter dat ze wakker werden van de politiehelikopter.

advertentie
advertentie
advertentie