Voorthuizense voetbaltrainer Lodeweges met Cambuur actief in eredivisie

8 mei 2013 om 00:00 Nieuws

Toen eerder dit voetbalseizoen bekend werd dat Lodeweges (55) had getekend bij Cambuur, waren er maar weinig volgers die verwachtten dat de Friezen volgend jaar op het hoogste niveau actief zouden zijn. In de tussentijd gebeurde er echter het nodige. Veendam (en ook AGOVV Apeldoorn daarvoor) gingen failliet en dat had grote gevolgen voor de stand in de Jupiler League. Onder meer de toenmalige koplopers Sparta Rotterdam en MVV Maastricht waren de dupe. Met name FC Volendam en dus ook Cambuur Leeuwarden profiteerden.

VOORTHUIZEN - ,,Dit is zo geweldig voor de hele club en alles eromheen.” De Voorthuizense voetbaltrainer Dwight Lodeweges geniet nog altijd na van het Friese succesverhaal van Cambuur Leeuwarden afgelopen vrijdag. Dankzij een overwinning op Excelsior en verlies van titelconcurrent FC Volendam bij Go Ahead Eagles, zag de coach dat zijn nieuwe werkgever naar de eredivisie promoveerde. En dat is ook voor hem mooi meegenomen. ,,We gaan er met zijn allen keihard aan werken om er ook volgend seizoen het beste van te maken.”

Door Jurre Jochemsen

Spannend

Tot aan de laatste speelronde was het spannend. Het ging tussen de Noord-Hollanders en de Friezen. Voorafgaande aan vrijdag ging Volendam als favoriet van start, maar al snel werd het duidelijk. ,,Het was geweldig, dit is echt een succes voor de hele club”, zo geniet de Voorthuizenaar na. ,,Dertien jaar geleden speelde Cambuur voor het laatst op het hoogste niveau. In al die jaren dat de club bestaat, heeft men twee keer twee jaar in de eredivisie gespeeld, en nu dus weer. Je kon vrijdag aan alles merken dat ze er aan toe waren. Het is de laatste jaren dan ook vaak misgegaan in de nacompetitie. Onder meer tegen VVV en Roda JC ging het net verkeerd. De ontlading was dan ook heel groot, echt hartstikke mooi.”

(Het complete interview is te lezen in de Barneveldse Krant van woensdag 8 mei 2013)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie