Werkstraf Barnevelder na slaan zwangere echtgenote

12 november 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD/ARNHEM - Een 32-jarige Barnevelder is maandag door de Arnhemse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van zestig uur en een voorwaardelijke celstraf van drie weken wegens huiselijk geweld. Het vonnis was gelijk aan de eis van de officier van justitie.

De man moest voor de rechter verschijnen, omdat hij wordt verdacht van het slaan en stompen van zijn zwangere echtgenote. Bij deze mishandeling was één van zijn kinderen aanwezig

De Barnevelder was één van de vijf verdachten die werd veroordeeld tijdens een themazitting rond huiselijk geweld. De zaak van een zesde verdachte werd aangehouden. Dit betrof een 66-jarige Arnhemmer die terecht stond voor het schoppen van zijn halfzijdig verlamde echtgenote, die daarbij een gebroken been opliep.

De rechter hield de zaak aan om het slachtoffer in de gelegenheid te stellen juridische bijstand in te schakelen voor het indienen van een verzoek om schadevergoeding. Over twee weken staat de zaak weer op de rol.

De aanpak van huiselijk geweld is een van de prioriteiten van politie en het Openbaar Ministerie (OM). Bij huiselijk geweld gaat het om (ernstige) strafbare feiten, zoals lichamelijke en seksuele geweldpleging, belaging en bedreiging. Justitie eist in huiselijk geweldzaken vaak ook een deels voorwaardelijke straf, zodat zo snel mogelijk kan worden begonnen met een behandeling in combinatie met contact met de reclassering.

Huiselijk geweld komt volgens het OM op grote schaal voor. ,,Slachtoffers zijn in de meeste gevallen vrouwen en kinderen, maar het treft ook mannen, ouders en ouderen. In slechts een aantal gevallen doen slachtoffers aangifte. Een deel van hen durft geen aangifte te doen of gaat ervan uit dat politie en justitie daar geen gevolg aan zullen geven. Bewijsbare huiselijk geweldzaken worden in beginsel echter altijd vervolgd. Niet de relatie hoeft te stoppen, maar het geweld moet stoppen'', aldus het Openbaar Ministerie.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie