Bedrijfsgebouw ontruimd na gaslek in Barneveld

14 juni 2012 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Een bedrijfsverzamelgebouw aan de Hanzeweg op bedrijventerrein Harselaar in Barneveld is donderdag aan het einde van de ochtend ontruimd wegens een gaslek. De politie sloot een gedeelte van de Hanzeweg af voor verkeer.

De brandweer heeft zeven medewerkers tijdelijk uit het pand geëvacueerd en schakelde mogelijke ontstekingsbronnen uit door de hoofdschakelaar van de elektriciteit om te zetten. Daarna is het vrijkomende gas met waterstralen aan de buitenzijde van het gebouw neergeslagen. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. ,,Drie van onze klanten hebben tijdelijk zonder stroom gezeten, rond 14.00 uur was het probleem opgelost", aldus een woordvoerder van Liander.

Het gaslek, aan de zijkant het gebouw, is volgens de brandweer ontstaan door graafwerkzaamheden. De brandweer van Barneveld, die snel na de melding ter plaatse was, heeft één blusvoertuig met zes brandweerlieden en een officier van dienst ingezet.

Nadat netbeheerder Liander de gastoevoer had afgesloten, heeft de brandweer metingen gedaan. Toen bleek dat er geen explosiegevaarlijke hoeveelheden gas meer in en rondom het gebouw aanwezig waren en er geen sprake meer was van gezondheidsrisico, mochten de medewerkers weer naar binnen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie