Lodeweges nieuwe trainer bij VVOG

10 januari 2012 om 00:00 Nieuws

VVOG is andere koek dan Edmonton Drillers, Montreal Manic, Al Jazira, PSV of JEF United, de Japanse eerstedivisieclub waar hij het meest recent in dienst was. De Voorthuizense voetbaltrainer keert hiermee terug op het oude nest, want vanaf 1995 tot en met 1999 was hij ook al in ‘dienst’ bij de Harderwijkers.

VOORTHUIZEN/HARDERWIJK - Hij was actief in de meest exotische oorden die er maar te bedenken zijn. Gisteren werd officieel bekend dat hij de nieuwe hoofdtrainer van VVOG wordt. Dwight Lodeweges (54) staat vanaf volgend seizoen aan het roer bij de hoofdklasser uit Harderwijk.

Lodeweges staat bekend als een ware globetrotter. Met recht, want er zijn weinig werelddelen waar hij niet actief was als voetballer of als trainer. Zijn laatste avontuur vond dus plaats in Japan. Daar werd hij vorig jaar samen met zijn assistent Hans Schrijver ontslagen.

Volgend jaar staat hij dus aan het roer in Harderwijk. Hij zal ook een bijdrage leveren aan de uitbouw van de zogeheten Timeflex Voetbalacademie van VVOG.

Lodeweges wist in 1997 met de Harderwijkers de zaterdagtitel binnen te slepen. Op de website van VVOG laat hij weten content te zijn met zijn overgang. ,,In het begin van mijn trainersloopbaan ben ik al enkele jaren trainer geweest op De Strokel en ik heb hele mooie herinneringen aan die tijd. Met een kleine selectie zijn we toen zaterdagkampioen geworden en daar ben ik nog steeds erg trots op. Een aantal spelers van toen is nog steeds betrokken bij VVOG en ik zie er naar uit om die samenwerking weer op te pakken. VVOG heeft een mooie toekomst en ik hoop daar mijn steentje aan bij te kunnen dragen.”

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van dinsdag 10 januari 2012)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie