Ronde van Barneveld keert terug op De Valk

19 augustus 2011 om 00:00 Nieuws

Een snel parcours (lengte 1.315 meter) met weinig bochten, zo kan de koers van morgen het beste worden gekarakteriseerd. Lange rechte stukken zijn voer voor de echte ‘flyers’, ook voor de pijlsnelle skeeleraars, die het evenement om 12.00 uur openen. De jeugdskeelerwedstrijd gaat dan van start. Om 14.45 uur is de Mijnten Midden-Nederland-Skeelercompetitie, voor dames, Masters en de C1. Om 16.45 uur starten de amateurs hun criterium over 50 km, met Marcel Alma uit Harskamp als lokale favoriet. Ook onder meer Marc Bossenbroek en Henry van Lagen uit Barneveld, Richard van Hardeveld (Ede) en Godert de Leeuw (Ermelo) geven acte de présence. Om 18.15 uur gaat de Rabobank Dikke Banden Race van start. Deze wedstrijden zijn voor kinderen van 7 tot 13 jaar en er wordt gereden in drie categorieën.

BARNEVELD - Het is weer tijd voor ‘De Ronde’. Morgen is het zover, dan gaat de 15e editie van start. Wielertalenten, skeelercracks en gearriveerde, door de wol geverfde coureurs, staan weer aan de start van de Ronde van Barneveld. Na enkele uitstapjes naar het centrum, keert de wielerwedstrijd weer terug naar industrieterrein De Valk. Eén ding is zeker, de gemiddelde snelheden zullen vele malen hoger liggen dan afgelopen jaren bij de - in de meest letterlijke zin van het woord - rondjes om de kerk. Mountainbiker Frank Beemer (23) en de 55 jaar jonge baanrenner Maas van Beek zijn de lokale elite-renners.

Om 19.00 uur gaan tot slot de elite en beloften van start voor een wedstrijd over 80 km. Bij goed weer staan er zeker vijftig renners aan de start afkomstig uit heel Nederland.

Plaatselijke deelnemers bij de elite zijn Barnevelder Maas van Beek en Gardereen Frank Beemer. De finish zal plaatsvinden rond 21.00 uur wanneer de duisternis over Barneveld zijn intrede doet. Beide renners blikken vooruit, te beginnen met de specialist op de baan. ,,Ik heb dit seizoen al zes wedstrijden op de weg gereden. Drie keer eindigde ik zelfs in de prijzen. Wat dat betreft zit het wel goed. Ik rijd vooral op de weg om hardheid te kweken, zo ook zaterdag. Het is in mijn voordeel dat het weer op industrieterrein De Valk plaatsvindt, dat draaien en keren in het dorp vond ik maar niets. De renners kregen het trouwens wel wat laat te horen, zo hoorde ik van vele coureurs. Maar goed, ik ben al lang blij dat het daar weer plaatsvindt! Het parcours ligt me wel, hoewel ik natuurlijk nooit een echte criteriumrenner zal worden. Wel blijf ik het mooi vinden om voor eigen publiek te rijden. Het geeft toch een extra kick.”

(Het complete artikel is te lezen in de Barneveldse Krant van vrijdag 19 augustus 2011)

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie