Groot benefietconcert voor Haïti in Barneveld

26 januari 2010 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - In de Oude Kerk in Barneveld wordt vrijdagavond 29 januari een groot benefietconcert gehouden voor de slachtoffers van de aardbeving op Haïti. De opbrengst gaat naar de samenwerkende hulporganisaties Woord en Daad en ZOA-Vluchtelingenzorg.

Initiatiefnemers zijn dirigent Bert Noteboom en pianist Ton Burgering. De organisatie is in handen van het bestuur van jongerenkoor Kol Shalom.

Naast Kol Shalom, onder leiding van Roelof van Middendorp, werken de christelijke kinder- en tienerkoren De Kleine Harp, G.R.O.W., Jorai en Joy mee onder leiding van Henriëtte Broekman. En verder het Jeugdselectiekoor en het Groot Veluws Bovenstem Mannenkoor onder leiding van Bert Noteboom.

Rob Biersteker bespeelt het orgel, Ton Burgering zit achter de vleugel en Geert-Jan van de Beek bespeelt de panfluit.

,,Het wordt een heel gevarieerde avond met koorzang, waaraan 260 kinderen, tieners, jongeren en volwassenen meedoen, en met samenzang en een muzikaal intermezzo’’, vertelt Annemarie van Vliet-van de Beek van Kol Shalom. ,,We willen het concert niet te lang laten duren. Rina Molenaar spreekt namens Woord en Daad en ZOA een kort appèlwoord. De toegang is gratis, maar we hopen natuurlijk wel op een heel ruime collecteopbrengst.''

Van Vliet benadrukt dat Woord en Daad en ZOA al tientallen jaren overal op de wereld in noodgebieden, waaronder Haïti, hulp verlenen. ,,De keuze voor deze organisaties is ingegeven, omdat daar vrijwel niets aan de strijkstok blijft hangen. Ik heb de toezegging dat er nu slechts zes procent organisatiekosten zijn, omdat er nadrukkelijk voor gekozen is om met lokale partners in Haïti samen te werken. Het geld komt dus gegarandeerd goed terecht.''

De Oude Kerk is gratis ter beschikking gesteld voor het benefietconcert en de koren en musici werken belangeloos mee. ,,We zijn ook direct op zoek gegaan naar sponsoren en alle ondernemers waren direct bereid om posters in hun winkels op te hangen’’, zegt Van Vliet. ,,En sponsorbijdragen komen royaal binnen. Maandagavond was de stand al 3.550 euro. De ellende en narigheid zijn ontzettend groot op Haïti en er zal nog lange tijd hulp nodig zijn. We doen dan ook onze uiterste best om een groot bedrag binnen te halen.''

Een vertegenwoordiger van het Barneveldse college van burgemeester en wethouders maakt vrijdagavond aan het eind van het concert de totale opbrengst bekend.

De Reformatorische Omroep zendt de avond rechtstreeks uit en gaat de luisteraars oproepen om online geld over te maken op rekeningnummer 12.78.14.930 ten name Kol Shalom in Barneveld onder vermelding van Benefietconcert Haïti.

,,We ontvangen zoveel spontane reacties op dit initiatief dat we particulieren en bedrijven die vrijdagavond niet in de kerk aanwezig kunnen zijn, graag in de gelegenheid stellen hun bijdrage alvast vóór vrijdagavond over te maken op bovenstaand rekeningnummer’’, aldus Van Vliet.

Het concert begint om 20.00 uur. De deuren van de kerk gaan om 19.30 uur open.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie