Lunteren en Blauw Geel niet blij met remise

16 maart 2009 om 00:00 Nieuws

LUNTEREN - Een vlak voor tijd toegekende vrije schop zorgde er alsnog voor dat Blauw Geel in de derby tegen Lunteren één puntje uit het vuur sleepte. Op de rand van het zestienmetergebied stond Dick Hoefakker achter de bal. Subtiel mikte de aanvoerder van Blauw Geel de bal langs het muurtje en in het doel van Lunteren. Daarmee ook de uitstekend keepende Ewart van der Steege kansloos latend: 2-2.

Na de gelijkmaker, maar ook na het laatste fluitje, was de verslagenheid groot bij de in het wit spelende Lunteranen. Leek men een driepunter te gaan pakken, moest men uiteindelijk toch genoegen nemen met maar één punt. Dat lijkt niet genoeg voor het klassenbehoud voor de rode lantaarndrager. Zeker niet omdat van de drie concurrenten OWIOS won en DSV’61 en Zeewolde gelijkspeelden.

De derby was er één met twee gezichten. Voor de pauze was Lunteren de beste van de twee. Blauw Geelspeelde voor de rust dramatisch slecht. Daarbij was het voor Lunteren mooi meegenomen, dat twee kansen evenzoveel doelpunten opleverden.

Nadat een schot van Mark van de Weerd werd gestopt door keeper Van der Steege, opende Lunteren de score. John van Essen plaatste de bal door het midden naar Gert Jan van de Kraats, die doelman Eric Hageman liet vissen: 0-1. Vlak daarop weer een pass Van Essen. Ditmaal kopte Edward Sijahailatua de bal tegen de touwen: 0-2.

Keerpunt in de wedstrijd was de foutieve terugspeelbal van Edward Sijahailatua. De bal kwam voor de voeten van Sabri Yöney en dat betekende: 1-2. Blauw Geel vergrootte de druk. Met kunst en vliegwerk leek Lunteren stand te houden. In de blessuretijd ging het toch nog mis voor de mannen van Dick Eijlander. De vrije schop van Hoefakker betekende de 2-2.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie
advertentie