Advocaat Jan Post opent kantoor in Barneveld

13 september 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - Zijn advocatenkantoor is er al sinds april gevestigd, maar sinds vrijdag 7 september is het nieuwe pand van Jan Post aan de Stationsweg in Barneveld officieel geopend. De bekende inwoner van Barneveld was de lange reistijden én de slechte parkeerfaciliteiten in Amersfoort beu en besloot daarom met zijn advocatenkantoor te verhuizen. Dat besluit legt hem vooralsnog bepaald geen windeieren. ,,Ik merk nu al dat de drukte is toegenomen.”

Ruim tien jaar runde Post zijn praktijk met veel plezier in Amersfoort, maar vorig jaar begonnen de nadelen toch steeds zwaarder te wegen. ,,Toen ik net in Amersfoort begon, was het nog twintig minuutjes reizen, nu is dat drie kwartier oftewel anderhalf uur op een dag”, zegt hij. ,,De binnenstad is vandaag de dag veel moeilijker te bereiken. Tel daarbij op dat de parkeerfaciliteiten er zeer beperkt waren, terwijl ik dat enorm belangrijk vind voor mijn cliënten. Ik probeer altijd zo servicegericht mogelijk te werk te gaan.”

Post, in Barneveld vooral bekend als fractievoorzitter van het CDA, had nog meer beweegredenen om zijn advocatenkantoor in zijn woonplaats voort te zetten. ,,Ik had al aardig wat cliënten uit het dorp. Veel mensen spraken me de laatste jaren aan en vroegen vaak: ‘Zeg Jan, waarom kom je niet hier heen?’. Ook veel bedrijven lieten merken dat ze het fijn zouden vinden als ik naar Barneveld zou komen. Dat zette me aan het denken.”

De plek waar Posts advocatenkantoor is gevestigd, de Stationsweg, heeft veel te bieden. ,,De weg ligt centraal in Barneveld, dicht bij de snelwegen en is makkelijk bereikbaar”, somt Post op. Belangrijk, zo meent hij, want de Barnevelder heeft ook veel cliënten die uit de grote steden komen. ,,En, zeker niet onbelangrijk, ik merk dat veel mensen in het dorp me kennen. Ik voel me nu ook een echte ‘local’. Aangezien mijn advocatenkantoor het vooral van mond-tot-mond-reclame moet hebben, is het prettig dat ik nu ook echt in Barneveld werk. Zo vinden potentiële cliënten me nóg sneller.”

Het statige nieuwe pand is niet de enige nieuwe ontwikkeling, vertelt Post. Zo heeft hij er in de persoon van de jonge en ambitieuze advocaat Matthijs van Hunnik een extra kracht bij gekregen. En ook de naam van zijn praktijk is veranderd. Voorheen was het Advocaten Praktijk Post, nu luidt de naam Post Advocaten. Het past allemaal bij de ambitie van Post om verder door te groeien met zijn kantoor. ,,Een ander voorbeeld daarvan is dat ik me steeds meer kan storten op de toenemende internationale zaken.”

Maar de advocaat blijft zich vooral richten op incassozaken, het arbeidsrecht, huurrecht, zaken die met onroerend goed te maken hebben, maar ook op contractuele kwesties. ,,Ik merk nu al dat de drukte is toegenomen. Vooral daarom heb ik de praktijk ook uitgebreid met de komst van Matthijs van Hunnik. Ik zat en zit eigenlijk nog steeds te vaak tot ‘s avonds laat op kantoor.”

De hoogste tijd dus om te stoppen met het fractievoorzitterschap van het CDA? ,,Dat moment komt wel dichterbij”, bevestigt Post. ,,Ik zit nu alweer midden in mijn vierde termijn als raadslid en wil me vooral focussen op de verdere uitbouw van het advocatenkantoor. Dat heeft de grootste prioriteit. Maar wanneer ik precies stop, daar doe ik nog geen uitlatingen over.”

Zolang hij nog actief is als raadslid, mag hij geen zaken aannemen tegen de gemeente Barneveld. ,,Maar verder heeft de verhuizing van mijn advocatenkantoor naar Barneveld geen gevolgen voor mijn positie als raadslid.”

Meer informatie is te vinden op de website www.postadvocaten.nl

advertentie
advertentie
advertentie