Blauwtong overspoelt Barneveld

7 september 2007 om 00:00 Nieuws

BARNEVELD - De virusziekte blauwtong verspreidt zich als een olievlek over de regio Barneveld. Bij dierenartsen zijn de afgelopen twee weken tientallen meldingen binnen gekomen, voornamelijk bij schapen, maar soms ook bij koeien.

Dat zeggen dierenartsen Erwin de Haan van de praktijk in Barneveld en collega Hommo Hamster van de praktijk in Voorthuizen. De Haan omschrijft de huidige situatie als ,,dramatisch slecht’’. ,,Het gaat hardhollend de verkeerde kant op’’, sluit Hamster zich daarbij aan.

Volgens de beide artsen overlijdt naar schatting tussen de vijf en vijftien procent van de zieke schapen. ,,Koeien worden wel ziek, maar gaan er meestal niet van dood’’, is de ervaring van Hamster. De Haan kent wel meldingen van dode koeien. ,,Mogelijk door een combinatie met andere infecties, omdat de dieren zijn verzwakt.’’

Lees het complete bericht in de Barneveldse Krant van vrijdag 7 september 2007. Abonnees kunnen de krant ook volledig online lezen via deze website. Klik op de rubriek 'E-paper' en vul de eerder verstrekte toegangscode in.

advertentie
advertentie
advertentie