Barneveldse kampioen Para-cycling kijkt uit naar WK Baanwielrennen

2 oktober 2022 om 11:35 Wielrennen Eddy Boerman Photography
Barnevelder Martin van de Pol liet vorige week zaterdag de concurrentie ver achter zich tijdens het NK Para-cycling in Varsseveld.
Barnevelder Martin van de Pol liet vorige week zaterdag de concurrentie ver achter zich tijdens het NK Para-cycling in Varsseveld.

BARNEVELD De Barneveldse wielrenner Martin van de Pol (31) is opnieuw Nederlands Kampioen Para-cycling op de weg. In volle vaart traint hij door voor het WK Baanwielrennen eind deze maand. Een plek bij de eerste vijf in Parijs is haalbaar, verwacht hij.

,,Mijn kracht zit ‘m in de behendigheid. Ik durf vaak net wat meer risico te nemen.’’ Die tactiek kwam zaterdag 24 september goed van pas tijdens het NK in Varsseveld. Het weer was miezerig, dus de bochten waren een beetje nat. ,,Maar het was een goeie dag, want ik wist de concurrentie op voldoende achterstand te houden. Ik ging solo over de str..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.