SDS bleef ongeslagen en blijft op koers richting het kampioenschap.
SDS bleef ongeslagen en blijft op koers richting het kampioenschap. Pauw Media

SDS op koers richting kampioenschap

26 november 2022 om 17:48 Volleybal

VOORTHUIZEN SDS ligt op koers waar het gaat om het kampioenschap in de eerste klasse. De Voorthuizenaren wonnen hun uitwedstrijd met 1-3 van Zeewolde en blijft daarmee ongeslagen. Vermeldenswaard was dat de coaching in vertrouwde handen was van Robin van Zevenbergen.

Makkelijk ging het allemaal niet zo liet SDS-aanvalster Judith Deenekamp weten. ,,Het zat er niet helemaal in. Alles was een beetje onder de maat en ik denk dat 1-3 het maximale resultaat was’’. In een moeizame eerste set wist SDS met nipt verschil te winnen. De passing lag onder de maat, waardoor spelverdeelster Isa Stormmesand vaak voor noodoplossingen moest kiezen. De schade bleef beperkt want met 24-26 ging de winst naar SDS. Na een overtuigende winst in de tweede set leek Zeewolde met de derde set aan de haal te gaan, maar een mooie servicereeks van Sacha Kemper maakte het verschil. De sterk serverende Kemper serveerde haar team van een 22-15 achterstand naar een 22-25 overwinning. De thuisploeg pakte de laatste set met 25-18 en dat gaf de verhoudingen goed weer.