SDS ging wederom onderuit. Pauwervoll bleek in eigen huis te sterk met 3-1.
SDS ging wederom onderuit. Pauwervoll bleek in eigen huis te sterk met 3-1. Pauw Media

SDS slechts 2 sets gelijkwaardig in doordeweeks treffen tegen Pauwervoll

26 november 2021 om 08:00 Volleybal

VOORTHUIZEN De mannen van SDS kwamen in het doordeweekse treffen tegen Pauwervoll uit Ermelo niet verder dan 1 puntje. De eerste 2 sets waren redelijk gelijkwaardig en na winst in de tweede set (22-25) leek er nog van alles mogelijk. Achteraf bleek dat het enige wapenfeit, want via 25-10 en 25-10 gingen set nummer 3 en 4 kansloos verloren. 

IMPROVISEREN Door de afwezigheid van Marc Aelbers, Hendrik-Jan van Dijk en de geblesseerde Erik Verkade en en John Bleijenberg was het wederom improviseren voor SDS. Positief was het debuut van Wim van der Stelt. Met Erik Kooloos op de spelverdelerspositie begon SDS voortvarend tegen de nummer 5 op de ranglijst. De Voorthuizenaren pakten een voorsprong, maar wist deze niet vast te houden. In de rommelige slotfase kon Pauwervoll uiteindelijk de set binnenhalen. In de tweede set had SDS de overhand en dat vertaalde zich in een 22-25 setoverwinning. Daarna zakte SDS weg naar een bedenkelijk niveau. 

FOUTENREGEN Er ontstond een grote foutenregen en door de zwakke service kon SDS nauwelijks gevaar stichten. Pauwervoll profiteerde optimaal en pakte verdiend de 3-1 thuisoverwinning. ‘Bij ons ontbrrak het lef en de drive om de druk er op te houden bji Pauwervoll. We legden de ballen te gemakkelijk neer bij Pauwervoll, waardoor we het hen wel erg gemakkelijk hebben gemaakt. Zoals ik het bekijk is het toch een onnodig verlies, maar zonder wissels wordt het natuurlijk wel een lastig verhaal. Verder vond ik de rol van de scheidsrechter dubieus. Hij floot nadelig voor ons, beoordeelde toucheballen fout, zag niet dat een achterspeler blokkeerde en floot ons technisch meermaals onterecht af’, zo keek aanvaller Gerald van de Kuilen toch wat teleurgesteld terug.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie