De Veluwse Boys spelers Reinier kok en Lucas van den Hoorn (rechts) jagen een tegenstander van Hulshorst op.
De Veluwse Boys spelers Reinier kok en Lucas van den Hoorn (rechts) jagen een tegenstander van Hulshorst op. Henk Hutten

Katerig gevoel bij Veluwse Boys na gelijkspel tegen Hulshorst

23 september 2023 om 18:03 Voetbal

GARDEREN Vorig jaar verloor Veluwse Boys nog twee keer van ‘rivaal’ Hulshorst. Nu werd het een 1-1 gelijkspel. Toch was er geen sprake van blijdschap bij de Garderenen. ,,We hadden met drie punten van het veld moeten stappen.”


Peter Pos

Het is niet zo dat Jordy Doppenberg met het stoom uit zijn oren van het veld stapte. ,,Maar een katterig gevoel had ik wel’’, zei de 29-jarige aanvoerder even later toen de ergste boosheid weggezakt was. ,,We creëerden zoveel kansen en scoorde maar één keer. Als je dan ook nog een penalty wordt onthouden dan baal je wel even.”


KLEMVAST Was het nou hands of niet, daarover werd in Garderen nog lang nagepraat. Vlak voor tijd schoot Michel Bronkhorst de bal tegen de arm van een tegenstander. ,,Dat was een overduidelijke penalty, hij had de bal bijna klemvast’’, kon Doppenberg zijn ogen bijna niet geloven toen scheidsrechter Cildir door liet spelen. ,,Ik stond naast de scheidsrechter toen het gebeurde, dus hij kon het ook goed zien, maar oordeelde toch dat het ongelukkig hands was.”
Toen waren de rapen gaar op ‘De Westeneng’ vooral Bronkhorst was het niet eens met Cildir en protesteerde zo hevig dat hij direct rood kreeg. ,,De scheidsrechter floot een heel goede wedstrijd, maar dit zag hij verkeerd’’, mopperde Doppenberg nog even. ,,Maar ja we hadden gewoon beter met onze kansen om moeten gaan. We hebben onszelf nu niet beloond.”
Al na een kwartier kwam Hulshorst op voorsprong. Brandon Akolade profiteerde toen doelman Ruben Krol bij het uitkomen uitgleed op het drassige veld. Daarna was Veluwse Boys de bovenliggende partij. ,,Onze opbouw was goed’’, zag Hans Nijhuis. ,,Maar de eindpass was niet goed. Na rust deden we dat een stuk beter en creëerden we veel kansen.”
Tom van Doesburg kreeg drie grote kansen, net als Michel Bronkhorst. Zij scoorden beiden niet. Dat deed Steven Pott in de 64e minuut wel, toen hij na een mooie aanval over veel schijven vrijgespeeld werd.
,,Vooraf teken je voor 1-1’’, zei Nijhuis na afloop. ,,Maar achteraf zeg ik dat we te weinig gekregen hebben.” Doppenberg had een tip voor zijn trainer. ,,Laten we maar extra trainen op afronden. Misschien scoren we dan volgende week wat makkelijker.”
[Doelpunt: Steven Potts.

advertentie
advertentie
advertentie