Wout Jan van der Kleut
Wout Jan van der Kleut Gerwin van Luttikhuizen

Uitslag vertelt niet het hele verhaal van Lunteren bij OVC’85

3 december 2022 om 16:28 Voetbal

LUNTEREN ,,De uitslag van 2-3 vertelt niet helemaal het verhaal van Lunteren bij OVC’85’’, laat Martin Speelziek weten. ,,Wij waren veel beter. Maar verzuimden dat uit te drukken in een veel groter verschil.’’

De ploeg van de Lunteren trainer kwam snel op voorsprong. Een aanval via Ivar Boekholt en Xavie Tromp, werd door Niek van Ginkel afgewerkt: 0-1. ,,Binnen een minuut was het gelijk (Jesper Onck) En de tweede kans van OVC betekende na een half uur de 2-1. (Nick Bijlsma). Dan denk je even: het zal toch niet gebeuren dat wij vanmiddag gaan verliezen. Wij creëerden wel de nodige kansen, maar de bal ging er gewoon niet in.’’

,,Tijdens de rust zijn er dan ook geen verwijten gemaakt. Wel aangestipt dat na balverlies de bal sneller veroverd moest worden. Ook de intensiviteit moest nog iets om hoog. Dat gebeurde ook. Via een prachtig schot van Wout Jan van der Kleut, die er via de onderkant van de lat inging, kwamen wij op 2-2.

,,Via Stan van Rootselaar, Ivar Boekholt, Remco Speelziek en Niek van Ginkel waren er diverse kansen. Uiteindelijk zorgde een terechte strafschop van Max Degenaar, na een overtreding op hemzelf voor de 2-3. Max raakte nog een keer de lat, en een doelpunt van de ingevallen Jip van de Peppel werd vanwege buitenspel afgekeurd. Onze voorsprong kwam eigenlijk nooit in gevaar’’, had Martin Speelziek gezien.

Lunteren, dat op een verdienstelijke derde plaats staat, sluit zaterdag de eerste seizoenshelft af op eigen veld tegen middenmoter CJVV.