Afbeelding
Theo Beumer

Otterlo wint derde wedstrijd op rij

10 oktober 2021 om 08:22 Voetbal

OTTERLO Otterlo won ook haar derde competitiewedstrijd. Terschuurse Boys werd met 3-1 verslagen. ,,Een moeizame wedstrijd van onze kant’’, vond Ronald Lieftink. ,,Dan is het mooi dat je toch de drie punten er uit weet te slepen.’’

,,Wij kwamen niet echt aan het voetballen’’, vervolgde de Otterlo trainer. ,,Dat had deels te maken met de tegenstand van Terschuurse Boys. Maar ook dat er teveel spelers van ons onder hun eigen niveau speelden.’’

,,Aziz Ballouk scoorde na een kwartiertje de 1-0 voor ons. Alvin Broekhuizen zag nog een poging goed gestopt worden door hun keeper (Dani van de Pol). Meer konden wij de eerste helft niet creëren. Aan de andere kant gaven wij ook niet veel weg’’, keek Lieftink terug.

GELIJKWAARDIG. ,,Het veldspel was gelijkwaardig’’, oordeelde ook Willem van ’t land van Terschuurse Boys. ,,Het verschil tussen de twee clubs waren de individuele kwaliteiten van Otterlo. Bij de 1-0 konden zij heel snel een vrije trap nemen. Daar hadden wij voor de bal moeten gaan staan.’’

,,De tweede helft hadden wij het betere van het spel’’, ging Van ’t Land verder. ,,Wij zaten goed in de wedstrijd zonder echt veel kansen te krijgen. Een minuutje of tien voor tijd letten wij even niet op, en viel de 2-0’’, baalde de trainer van Terschuurse Boys. Arnout Lagerweij was de schutter.

Snel daarna bracht Dennis van de Veen de marge weer terug op een: 2-1. ,,Maar de hoop op een gelijkmaker was snel verdwenen. Onze jonge keeper Dani van de Pol, die het overigens goed deed, liet zich in de korte hoek verrassen’’, had Van ’t Land gezien. Marco van Rooijen schreef dat doelpunt op zijn naam.

PERSPECTIEF ,,Een nederlaag met perspectief’’, vatte Willem van ’t Land samen. ,,We waren zeker gelijkwaardig aan Otterlo. De echte slimmigheid ontbrak bij ons vandaag.’’

,,Wij hadden het lastig tegen Terschuurse Boys, wat de ruimtes klein hield. Maar als je er dan toch drie maakt, mag je zeggen dat je terecht hebt gewonnen’’, meende Ronald Lieftink.

Die kent met Otterlo een perfecte start met negen uit drie. Een score die alleen ook Zeewolde heeft. Zaterdag is juist die ploeg de opponent in de polder. ,,Ik vind dat zij de favoriet zijn. Het is wel een mooie testcase. Zoals het er nu voor staat, zijn wij op volle oorlogssterkte’’, sluit Ronald Lieftink af.