(archieffoto)
(archieffoto) Bram van den Heuvel

Doelpuntrijke bekerzeges voor VVOP en Terschuurse Boys in de Betuwe

4 september 2021 om 20:31 Voetbal

VOORTHUIZEN- VVOP en Terschuurse Boys zijn het bekertoernooi met een klinkende overwinning in een verre uitwedstrijd gestart. VVOP versloeg Excelsior Zetten met 2-6, terwijl Terschuurse Boys met 2-5 te sterk was voor SC Valburg.

Na een succesvolle voorbereiding met onder meer knappe resultaten tegen Roda’46 (3-2), VV Hees (3-1) en SV Baarn (5-2) begon VVOP de bekercompetitie na een reis van 55 kilometer in Zetten. Op Sportpark De Leijgraaf was derdeklasser Excelsior geen partij voor de ploeg van trainer Harrie Epskamp. Halverwege stond de formatie uit Voorthuizen al op een 1-6 voorsprong. De dynamische middenvelder Tom van de Bunt was bij zijn debuut driemaal trefzeker en ook de opkomende linksback Rick Schuiteman scoorde bij zijn eerste officiële wedstrijd voor VVOP. Jeugdspeler en debutant Shan Biwott en Stef Overeem waren de andere doelpuntenmakers. In de tweede helft speelde VVOP met vijf ingebrachte wisselspelers en kwam de thuisploeg uiteindelijk terug tot de 2-6 eindstand.

Trainer Harrie Epskamp was tevreden: ,,Wij zijn bezig aan een sterke voorbereiding en kennen elkaar al heel goed. Wij zijn er trots op dat er aantal jeugdspelers de stap naar de hoofdmacht heeft gemaakt. Hoewel we erg uitkijken naar de competitiestart tegen Otterlo spelen we de bekerwedstrijden wel om te winnen zodat we in het vervolg van het bekertoernooi een interessante tegenstander kunnen treffen”.

Vijf kilometer oostelijker won ook Terschuurse Boys in de Betuwe de eerste bekerwedstrijd. Vierdeklasser SC Valburg werd in eigen huis met duidelijke cijfers verslagen: 2-5. Voor de ploeg van trainer Willem van ’t Land waren vijf verschillende spelers trefzeker. Op Sportpark ’t Kasteel bracht Jeffrey van Belkom de ploeg uit Terschuur op voorsprong, waarna SC Valburg tweemaal profiteerde van slordigheden en verrassend op voorsprong kwam. Nog voor rust scoorde Ronald Bouwman de gelijkmaker. In de tweede helft liep Terschuurse Boys via een vrije trap van Gydo Vos, een mooie goal van invaller Roy van de Veen en een doelpunt van Tomas Vaarkamp uit tot de 2-5 eindstand.

Trainer Willem van ’t Land was na afloop tevreden: ,,Wij speelden een goede wedstrijd en waren heer en meester. We hebben veel kansen gecreëerd en kwamen via de zijkanten ook goed door. Zeker na de voetballoze periode van het afgelopen jaar zien wij de beker echt als voorbereiding op het nieuwe seizoen, wat dat betreft is het jammer dat we geen sterke derdeklasser in de poulefase treffen”.