Bart Schreuder wordt de komende twee seizoenen trainer van SDV Barneveld.
Bart Schreuder wordt de komende twee seizoenen trainer van SDV Barneveld. Eigen foto

Bart Schreuder voelt veel vertrouwen van SDV Barneveld

24 december 2019 om 10:44 Voetbal

BARNEVELD SDV Barneveld heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld. Na de zomer krijgt Bart Scheuder de touwtjes in handen bij de eersteklasser. De 36-jarige Barnevelder volgt hiermee Johan de Man op, die onlangs zelf aangaf dat hij het na drie seizoenen welletjes vond.

Peter Pos

De keuze voor Bart Schreuder is vrij logisch. SDVB heeft een traditie dat het mensen vanuit de eigen club een kans geeft. Na Henk van de Pol, Dick Schreuder, Hans van Arum is er met Bart Schreuder weer een oud-speler die de kans krijgt om hoofdtrainer te worden op Norschoten.
Het vertrouwen in de 36-jarige voormalige middenvelder is zo groot dat SDVB hem een tweejarig contract heeft laten tekenen. ,,Dit zorgt voor stabiliteit en geeft Bart en SDVB de mogelijkheid om samen te werken aan de uitvoering van het verenigingsbeleid'', aldus clubvoorzitter Jan van Beek.
,,De technische commissie en het bestuur hebben de afgelopen weken met drie kandidaat-trainers gesproken. De conclusie was dat Bart de kandidaat is voor ons. Zijn bekendheid met SDVB en vooral zijn visie hoe invulling te geven aan de ambities van de club om met zoveel mogelijk zelf opgeleide spelers in de hoofdklasse te spelen, waren hierbij doorslaggevend."

Schreuder kan het zelf helemaal vinden in de woorden van Van Beek. ,,Als speler had ik altijd als doel om met SDVB de hoofdklasse in te gaan. Dat is me toen niet gelukt, mede doordat ik vanwege een knieblessure al op mijn 25e moest stoppen. Ik hoop dat het me als hoofdtrainer wel lukt. Daar gaan we tenminste wel naartoe werken door de randvoorwaarden hiervoor zo goed mogelijk te creëren.''
Ondanks zijn jonge leeftijd is Schreuder al een ervaren trainer. Via Otterlo en Lunteren kwam hij anderhalf jaar geleden bij Montfoort terecht. Bij de eersteklasser werkt hij met volle tevredenheid. ,,Als SDVB niet was gekomen, dan was ik hier gebleven'', zegt hij stellig. ,,Het was echt een keuze tussen deze twee clubs. Als het plaatje niet helemaal had geklopt bij SDVB, dan had ik het niet gedaan."
,,Natuurlijk is SDVB mijn club en heeft mijn familie daar een verleden. Het belangrijkste voor mij is dat ik het graag goed wil doen als trainer. Het is altijd makkelijk om vanaf de zijkant wat te roepen. Als je zelf een keer de kans krijgt om het te doen, dan is het ook mooi als je die verantwoordelijkheid kan pakken."

,,Twee weken geleden was het eerste contact. We hebben twee gesprekken met elkaar gehad en die waren heel positief. Het plan wat de TC voor ogen heeft is mooi. Het vertrouwen vanuit de club naar mij is groot, vandaar dat ze me een contract voor twee jaar aangeboden hebben.''
,,Blijkbaar was ik overtuigend genoeg om uit te leggen zoals ik het wil hebben. SDVB wil met eigen jeugd naar een hoger niveau en ik heb mijn ideeën hoe ik dat wil bereiken. Bij mijn vorige clubs is het telkens goed gelukt om aan de identiteit te werken. Dat wil ik nu ook weer voor elkaar krijgen."

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie