Rood-Wit '58 na sterke tweede helft door in beker

Voetbal
14 nov 2019, 23:18
Afbeelding
VEENHUIZERVELD

Een gemakkelijker combinerend BAS had in de eerste helft het initiatief. In de eerste tien minuten liet de Rood Wit achterhoede nogal eens een steekje vallen, maar doelman Yorick Hartman, die René van Hemel in het doel verving, reageerde attent en had eenmaal geluk, dat Walid El Achak vrij voor hem naast schoot. Aan de andere kant zette Bram van Meerveld Marcel van Nieuwenhuizen vrij voor doelman Jorrit Doorman, maar hij lobde naast. BAS behield het initiatief en kreeg via Tom Drent en Walid El Achak kansen om op voorsprong te komen. Yorick Hartman hield met twee knappe reddingen zijn doel echter schoon. In de 34e minuut kwam BAS verdiend op voorsprong. Yorick Hartman stopte een schot van Walid El Achak, maar was kansloos op de rebound van Mike Geres; 0-1. Twee minuten later leidde balverlies in de BAS defensie tot een voorzet van Bram van Meerveld, die door Daniël Gerritsen in het doel werd gefrommeld; 1-1. Met die stand brak de rust aan, omdat Walid El Achak op slag van het rustsignaal oog in oog met de doelman naast schoot.

In de tweede helft waren de rollen omgekeerd. Rood Wit nam het initiatief en al in de 46e minuut brak Daniël Gerritsen door. Jorrit Doorman kon zijn schot nog net tot corner verwerken. In de 55e minuut was hij echter kansloos op een van richting veranderd afstandsschot van Bram van Meerveld; 2-1. Vijf minuten later had Jesper Claassen de g..