Afbeelding
Gerwin van Luttikhuizen

VV Barneveld laat het in de tweede helft liggen

21 september 2019 om 21:20 Voetbal

BARNEVELD Barneveld had in de eerste helft een halfuur lang het middenveld in handen en ging met een 1-0 voorsprong de rust in. In de tweede helft nam EFC het middenveld in handen en kon Barneveld er niets meer tegenover stellen. Met een half dozijn treffers nam EFC de drie punten mee naar Ermelo.

Het eerste halfuur domineerde Barneveld en kwam in de 16e minuut op 1-0. Een pass van Simon de Boer bereikte Iloy Cislo, die Fabian van Esch een niet te missen kans bood. Op een vrije trap van Iloy Cislo had Adem Sanli de kans de voorsprong te verdubbelen, maar hij schoot naast. Na een halfuur kwam EFC beter in de wedstrijd. Jorick Priem liet zich bij EFC voorin gelden en was nauwelijks af te stoppen door de Barneveldse verdediging. Geluk met scoren had hij voor de rust echter niet. Hij trof eenmaal de paal en strandde tot tweemaal toe op de goed reagerende doelman Raymon Blankestijn, zodat Barneveld niet mocht mopperen, dat het met een 1-0 voorsprong de rust haalde.

de pauze voetbalde er nog maar één ploeg. EFC drukte Barneveld terug in de verdediging en Ian van Looijengoed scoorde in de 52e minuut de gelijkmaker; 1-1. een goede redding van doelman Raymon Blankestijn op een schot van Jorick Priem kopte Juryan Jamal Zandvliet uit de hoekschop EFC op voorsprong; 1-2. Nog voor het eerste kwartier na de rust verstreken was, schoot Jorick Priem zijn ploeg naar 1-3. Halverwege de tweede helft had Dilan van Deutekom de achterstand nog kunnen verkleinen, maar vrij voor de doelman schoot hij over. Barneveld kwam er niet meer aan te pas en door Jochem Dekker tweemaal, waarvan één uit een strafschop, en Ewan Dekker liep EFC weg naar een 1-6 overwinning. "Bij 1-2 knakte het bij ons. Mentaal zullen we sterker moeten worden", aldus een teleurgestelde trainer Gerwin Dekker.