‘Strandcross is minder gevaarlijk’

29 jan, 06:05 Overig
Pauw Media
Twan van Essen in de werkplaats in Kootwijkerbroek waar de crossmotoren worden geprepareerd voor de trainingen en wedstrijden.
Twan van Essen in de werkplaats in Kootwijkerbroek waar de crossmotoren worden geprepareerd voor de trainingen en wedstrijden.

LUNTEREN Heel voorzichtig klopte hij aan de deur van de Europese top. Met succes, zo leek het. Twan van Essen kreeg een voet tussen de deur bij één van de grootste teams in Europa. De deur werd echter net voor zijn neus weer dicht gesmeten. De 21-jarige motorcrosser uit Lunteren was een illusie armer en een ervaring rijker. ,,Het was wel een teleurstelling dat het contract met HRC Honda niet werd getekend.’’

Twan van Essen zette niet bij de pakken neer. Inmiddels heeft hij zijn carrière over een andere boeg gegooid. Voorlopig treedt hij niet in de voetsporen van Jeffrey Herlings, Glenn Coldenhoff of Brian Bogers. ,,Dat was sowieso lastig geworden,’’ zegt de realistische crosser. ,,Zij zijn echt een maatje te groot. Dat is echte wereldto..

Mis niks, lees alles uit de gemeente Barneveld


Blijf op de hoogte van alles wat er speelt in de gemeente Barneveld en omliggende plaatsen met BarneveldseKrant.nl. Onze redactie plaatst elke dag nieuwe artikelen en exclusieve verhalen online. Als abonnee van de Barneveldse Krant lees je die allemaal. Schrijf je in, dan lees jij ook alles over de gemeente Barneveld.