De pupillen van 't Grieze Veen maken zich op voor een sterk bezet toernooi. Van links naar rechts: Nick Hendriksen, Emma van der Vlist, Julian van der Vlist, Evi de Vries en Joanne Hendriksen.
De pupillen van 't Grieze Veen maken zich op voor een sterk bezet toernooi. Van links naar rechts: Nick Hendriksen, Emma van der Vlist, Julian van der Vlist, Evi de Vries en Joanne Hendriksen. Grieze Veen

Pupillen ‘t Grieze Veen naar toptoernooi

Overig

VOORTHUIZEN Skeelervereniging ‘t Grieze Veen uit Voorthuizen is komend weekend met vijf pupillen vertegenwoordigd op een internationaal evenement. In Wervershoof en Medemblik wordt het Radboud International Tournament (RIT) gehouden. Het is een internationaal skeelertoernooi met deelnemers van over de hele wereld. Het toernooi duurt in totaal drie dagen en begint vrijdag. Zaterdag is een speciale pupillendag waarbij er namens ‘t Grieze Veen vijf deelnemers, allen uit Barneveld, aan de start staan.

Nick Hendriksen en Julian van der Vlist (beiden 11 jaar) starten beiden in de categorie Heren Pupillen 1 (HP1). Joanne Hendriksen (10) start bij de Dames Pupillen 1 (DP1) terwijl Emma van der Vlist (9) en de 7-jarige Evi de Vries respectievelijk starten bij de Dames Pupillen 2 (DP2) en Dames Pupillen 3 (DP3). Voor de pupillen is het de eerste echte wedstrijd van het seizoen en voor sommigen zelfs de eerste echte wedstrijd in anderhalf jaar. Vanwege de corona-maatregelen zijn er vorige seizoen bijna geen wedstrijden gehouden. Voor de pupillen van ‘t Grieze Veen is het zodoende afwachten op welk niveau ze staan.

Om zich goed voor te bereiden trainen de wedstrijdrijders van ‘t Grieze Veen op zaterdag noodgedwongen op de skeelerbaan in Doorn. ,,Op deze manier kan er wedstrijdgericht getraind worden en kunnen ze bijvoorbeeld ook bochten rijden. Dat is op het parkeerterrein van de Intratuin in Barneveld vrijwel niet mogelijk,’’ zegt voorzitter Jochem de Vries. ,,Als groeiende vereniging, we hebben momenteel zo´n 145 leden, waarbij er ook steeds meer interesse is voor de wedstrijdsport hopen we dat er snel een eigen skeelerbaan gerealiseerd kan worden. De gesprekken met de gemeente hierover verlopen positief,’’ aldus de voorzitter van ‘t Grieze Veen.

advertentie
advertentie