Korfbal
14 jan 2023, 23:21
(Archieffoto DWS- Fortissimo)
KOOTWIJKERBROEK

DWS heeft aan de spannende en gelijkwaardige wedstrijd tegen Luno een punt overgehouden. Dankzij twee treffers van DWS in de laatste minuut werd het in Linschoten uiteindelijk 13-13. DWS staat nu met drie punten na vijf duels op de zevende plaats in poule 2E, maar nog wel met aansluiting op de middenmoot.

DWS moest het in Sporthal De Vaart zonder Sabrina van den Brink en de zieke Joanne Lijbers doen waardoor Maura van Limpt en Lisa Ortse een basisplaats kregen. Tegen middenmoter Luno begon DWS onder leiding van uitblinker William van Maanen sterk en via een 0-2 voorsprong werd het zelfs 2-5, waarna Luno terugkwam tot de 7-7 ruststand. In het tweede deel leek DWS de wedstrijd te beslissen toen bij een 8-11 voorsprong Marieke Meijer met een enkelblessure uitviel en de thuisclub met vijf punten op rij de wedstrijd kantelde. Bij 13-11 scoorde invaller Albert van de Kuilen een minuut voor tijd de aansluitingstreffer waarna Luno een strafworp te langzaam nam. DWS kreeg hierdoor een laatste kans die door Rinske van den Brink met een doorloopbal werd verzilverd met een verdiend punt als beloning: 13-13.

Trainer Jaap Jochems: ,,Het was een enerverende wedstrijd met winstkansen voor beide teams. Wij hebben het grootste deel van de wedstrijd voorgestaan en in de slotfase ook veerkracht getoond. Luno had veel lengte, daar hebben wij een hoger rendement tegenover gesteld.” Zaterdag speelt DWS in Leiden tegen koploper KZ Danaïden.